Financieelgoed te Culemborg | Heeft u een woning gezien en wilt u inzicht in de marktwaarde en/of zekerheid over de bouwtechnische kwaliteit?

Taxatie van een pand in Geldermalsen, wanneer doe je dat eigenlijk? Niet iedereen zal iedere dag bezig zijn met taxeren van huizen. Toch kan het voorkomen dat je behoefte hebt aan de taxatie van een pand. Er zijn verschillende redenen om een taxatierapport op te laten maken:

  • Je gaat een huis kopen
  • Je gaat een huis verkopen
  • Je wilt minder WOZ-belasting betalen

Omdat het opstellen van een taxatierapport geen sinecure is, leggen we in dit artikel uit hoe een taxatierapport wordt opgesteld en wat je er aan hebt!

Taxeren van een woning in Geldermalsen

Taxatie van een woning in Geldermalsen verloopt volgens een aantal vaste onderdelen. In de eerste plaats wordt de marktwaarde van de woning op zichzelf vastgesteld. Hier spelen vooral objectieve factoren een rol. Je kan bijvoorbeeld denken aan de volgende factoren:

  • De grootte van de woning
  • De staat van de woning (onderhoud zoals schilderwerk)
  • Het energielabel van het pand
    De ligging van de tuin (op het zuiden, of op het noorden)

Taxatie Geldermalsen: bepaal de waarde van een pand

Financieelgoed logo

Bij het taxeren van een woning in Geldermalsen spelen ook andere factoren een rol. Die factoren hebben niet zoveel te maken met de woning op zichzelf, maar wel met andere factoren. Stel dat je hetzelfde huis niet in Geldermalsen zou hebben, maar bijvoorbeeld in Groningen, dan is de marktwaarde natuurlijk anders.

Dat komt omdat Geldermalsen veel gunstiger gelegen is voor veel mensen. Geldermalsen is veel centraler gelegen. Maar ook binnen Geldermalsen zijn er natuurlijk verschillen. Ligt het huis in een rustige, groene wijk? Dan is de marktwaarde van de woning hoger. Al deze factoren die niet direct met de woning verbonden zijn worden ook meegenomen in de taxatie.

Taxatie van een woning als je een huis gaat kopen

Als je een woning gaat kopen, dan is het bijna altijd noodzakelijk dat je over een taxatierapport beschikt. Dat komt omdat je in bijna alle gevallen een hypotheek nodig hebt om de woning te kunnen kopen. Bij een hypothecaire lening neemt de bank de woning als onderpand. Dat betekent dat zij de woning kunnen verkopen als je de lening niet terugbetaalt.

Het is voor een geldverstrekker daarom belangrijk om te weten hoeveel hun onderpand waard is. Op basis daarvan kunnen ze een bepaald bedrag aan jou lenen.

Een woning verkopen

Taxatie in Geldermalsen doe je niet alleen als je een woning gaat kopen. Ook als je een woning gaat verkopen is het slim om een taxatierapport op te laten maken. Zo weet je wat je woning waard is. Dat is niet alleen belangrijk om de juiste prijs te kunnen bepalen. Het is ook belangrijk om te kunnen kijken welke woning je weer terug kan kopen. Door een taxatie te laten doen weet je wat je mogelijkheden zijn.

Betaal minder WOZ-belasting

Er is nog een reden om een taxatierapport op te laten maken. Een taxatierapport kan je helpen om aan te tonen dat de marktwaarde van je woning lager is dan de WOZ-waarde die het huis volgens de Belastingdienst heeft. Op die manier kan je je WOZ-aanslag omlaag brengen.

Taxatie Geldermalsen: redenen genoeg

Er zijn dus voldoende redenen om de waarde van je woning officieel vast te laten stellen. In sommige gevallen is dit zelfs noodzakelijk. Bijvoorbeeld als je een hypotheek nodig hebt om de financiering van je woning rond te krijgen.

Van Doorn banner | Huis kopen? Van Doorn Advies is uw specialist in Culemborg

Onze kwaliteiten

Heeft u een taxatierapport nodig voor de financiering van een woning?

Lees meer

Heeft u een prachtige woning gezien en wilt u een aankoopmakelaar inschakelen om de woning aan te kopen?

Lees meer