Financieelgoed te Culemborg | Heeft u een woning gezien en wilt u inzicht in de marktwaarde en/of zekerheid over de bouwtechnische kwaliteit?

Ben je opzoek naar mogelijkheden om een object in Asperen te laten taxeren? Wilt u daarbij kunnen buigen op de juiste expertise, de nodige ervaring en een snelle dienstverlening?Dan bent u daarvoor bij ons aan het juiste adres; via financieelgoed.nl kunt u namelijk razendsnel én vakkundig een taxatie in Asperen van een object (woning)uit laten voeren.

Eigenlijk zijn er meerdere redenen waarom een woning in Asperen getaxeerd kan worden.Over deze redenen vind je op deze pagina meer informatie, evenals de manier waarop wij een woning in Asperen taxeren. Nadat wij een woning in Asperen getaxeerd hebben, stellen wij in ieder geval snel een taxatierapport op. Aan de hand van dit taxatierapport kunt u direct gaan onderhandelen, kunt u in bezwaar gaan tegen de WOZ waarde of kunt u uw huis voor de juiste vraagprijs te koopzetten.

Het mag alvast duidelijk; er zijn meerdere redenen waarom een taxatie in Asperen onwijs aan te raden is. Daarbij is het wel van belang dat u de taxatie door een gecertificeerde en onafhankelijke experts uit laat voeren. Het is bijvoorbeeld níet mogelijk om geheel zelfstandig een taxatie uit te voeren. U heeft daar echt de expertise van bijvoorbeeld financieelgoed.nl voor nodig!

Taxatie Asperen; laat direct de waarde van jouw woning officieel vaststellen

Financieelgoed logo

Waarom een woning in Asperen laten taxeren?

Eén van de belangrijkste redenen om een woning in Asperen te laten taxeren, heeft betrekking op uw hypotheekaanvraag. Indien u graag een woning in deze leuke plaats aan wilt schaffen, heeft u daar hoogstwaarschijnlijk een hypotheek voor nodig. De hypotheekverstrekker komt graag met u in contact om alle mogelijkheden te bespreken, maar stelt daarbij hoogstwaarschijnlijk wel al direct één eis; u moet een taxatierapport kunnen laten zien.

Niet alleen voor het kopen van een woning is een taxatierapport van onmisbaar belang, maar ook voor het verkopen uw woning. Als u op dit moment uw woning wilt gaan verkopen, wilt u daar uiteraard zoveel mogelijk geld voor gaan krijgen. U moet uw vraagprijs echter wel op de juiste factoren baseren; één van de belangrijkste factoren daarbij is de waarde die uit het taxatierapport naar voren komt. Op basis van de getaxeerde waarde van uw woning kunt u de juiste vraagprijs gaan bepalen.

Tot slotzijn er ook nog andere redenen waarom een taxatie in Asperen erg belangrijk is.Zo is het goed mogelijk dat u het niet eens bent met de nieuwe WOZ waarde van uw woning. In dat geval kunt u uw huis laten taxeren en vervolgens aan de handvan dit taxatierapport in bezwaar gaan. Ook als u door een echtscheiding het huis moet verkopen is een taxatie onmisbaar.

Hoe wordt een woning in Asperen getaxeerd?

Als u eenwoning in Asperen wilt laten taxeren, moet u daarvoor op zoek gaan naar een onafhankelijke en gecertificeerde taxateur. Alleen deze taxateurs zijn in staat om op een legale, snelle en correcte wijze een volledig taxatierapport op testellen. U bent hiervoor zeker bij financieelgoed.nl aan het juiste adres, aangezien wij over alle certificeringen beschikken. Uiteraard werken wij ook compleet onafhankelijk en baseren wij de uiteindelijke waarde van het object op basis van meerdere factoren. In onderstaande lijst vindt u enkele van deze factoren waar wij goed op letten tijdens het taxeren van een object (woning) inAsperen:

  • Oppervlaktevan de woning
  • Oppervlaktevan de tuin
  • Staat van onderhoud
  • Inhoud
  • De omgeving (veel groen of juist niet, etc.)
  • Voorzieningen in de buurt (winkels, scholen, etc.)
  • De ligging van het huis
  • Relatieve ligging van het huis (bereikbaarheid)
  • Energielabel(deze criteria wordt steeds belangrijker)
  • Typehuis (vrijstaand, twee onder één kap, appartement, rijtjeshuis, enzovoorts)

Op basisvan de hierboven genoemde factoren gaan onze gecertificeerde taxateurs voor u aan de slag. Alle factoren worden bekeken, worden gewogen en krijgen uiteindelijk een bepaalde waarde aangewezen. Uiteindelijk zijn wij in staat om op basis van al deze factoren de huidige waarde van de woning vast te stellen.Dat is namelijk precies datgene waar het bij taxeren om draait; het vaststellen van de huidige waarde van een huis.

Verschil tussen bouwkundige keuring en taxatie

Wij merken wel eens dat de termen ‘bouwkundige keuring’ en ‘taxatie’ door elkaar heen gebruikt worden. Dat is volledig ten onrechte, aangezien beide termen zeker niet op hetzelfde slaan. Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, gaat het bij eentaxatie om het vaststellen van de huidige waarde van een woning.

Bij eenbouwkundige keuring wordt ook de technische staat van een woning vastgesteld, maar daarbij wordt púúr naar de huidige bouwkundige staat van het huis gekeken.Naar bijvoorbeeld de ligging van het huis, het oppervlakte van het huis en het oppervlakte van de tuin wordt niet gekeken. Mede hierdoor kunnen we vaststellen dat een bouwkundige keuring en een taxatie niet hetzelfde zijn!

Wij helpen u ook graag met de vervolgstappen

Als wijeen object in Asperen gaan taxeren, weet u vervolgens precies wat de huidige waarde van het object is. Dit geeft u veel nuttige informatie, maar u moet vervolgens ook allerlei andere vervolgstappen gaan doorlopen. Dat is het geval als u de woning wilt aankopen, maar ook als u de betreffende woning juist wilt gaan kopen. Vanuit financieelgoed.nl helpen wij u ook graag met alle vervolgstappen; onze vakkundige experts nemen graag alle (lastige) taken voor u uit handen, zodat u zeker weet dat u uiteindelijk de juiste keuzes gaat maken.

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u graag een bepaald object (woning) in Asperen laten taxeren? Dan bent u daar voorbij financieelgoed.nl dus absoluut aan het juiste adres. Wij vragen u vriendelijk om vrijblijvend contact met ons op te nemen, zodat wij het een en ander door kunnen nemen. U kunt telefonisch in contact met ons komen, maar u kunt ook een mail sturen of een online contactformulier invullen. Onze gecertificeerde taxateurs staan in ieder geval graag voor u klaar en helpen u graag met het kopen van een woning in Asperen!

Van Doorn banner | Huis kopen? Van Doorn Advies is uw specialist in Culemborg

Onze kwaliteiten

Heeft u een taxatierapport nodig voor de financiering van een woning?

Lees meer

Heeft u een prachtige woning gezien en wilt u een aankoopmakelaar inschakelen om de woning aan te kopen?

Lees meer