Financieelgoed te Culemborg | Heeft u een woning gezien en wilt u inzicht in de marktwaarde en/of zekerheid over de bouwtechnische kwaliteit?

Woont u in Beusichem of heeft u hier een woning op het oog? Laat de taxatie van uw (toekomstige) woning in Beusichem uitvoeren door financieelgoed.nl! Zoals onze naam al zegt gebeurt dit helemaal goed. Een taxatie van uw woning of de woning die u op het oog heeft kan in veel gevallen voordelig zijn. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij het afsluiten van een hypotheek, is het zelfs verplicht. Dan wilt u natuurlijk wel dat de taxatie vakkundig wordt uitgevoerd. Bij ons bent u hier voor aan het juiste adres. Heeft u vragen of wilt u weten hoeveel de taxatie gaat kosten? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Wanneer woning of pand Beusichem laten taxeren?

In welke situaties is het handig of benodigd om een taxatie te laten uitvoeren? Er zijn uiteenlopende gevallen waarin dit kan zijn. De meest voorkomende is als er een hypotheek moet worden afgesloten. Het is voor de bank dan belangrijk om te weten wat de woning waard is. Aan de hand van deze waarde wordt namelijk de hoogte van den hypotheek vastgesteld. Dit is dan ook de reden waarom je zonder een taxatie niet in aanmerking komt voor een hypotheek.

Taxatie woning Beusichem door financieelgoed.nl

Financieelgoed logo

Huis verkopen – laat uw woning taxeren

Wilt u uw huis verkopen? Het is van belang dat u de vraagprijs van uw woning op iets baseert. Vaak laten mensen die van plan zijn om hun woning te verkopen hun woning ook taxeren. Op basis van het taxatierapport wordt vervolgens een eerlijke vraagprijs vastgesteld.

Vóór het kopen van een woning in Beusichem

We zien het ook steeds vaker dat mensen een woning laten taxeren voordat zij deze kopen. Op deze manier weten ze precies wat de waarde van het huis is. Dit is voordelig tijdens de onderhandelingen van de prijs.

Ook in andere gevallen voordelig of zelfs noodzakelijk

Niet alleen wanneer er sprake is van het kopen of verkopen van een huis is een taxatie handig. Ook als u het niet eens bent met de WOZ-waarde van uw woning kan er een taxatie plaatsvinden. Of als er sprake is van een echtscheiding. Wilt u weten of een taxatie in uw situatie ook benodigd is? Wees dan niet bang om contact met ons op te nemen.

Wat is dat eigenlijk, ‘taxeren’ ?

Taxatie is een term die vaak wordt gebruikt, maar wat het precies inhoudt weet niet iedereen. Een taxatie is een waardebepaling van een object (vaak een woning) door een onafhankelijk expert. Er wordt dus vastgesteld hoeveel uw woning waard is. Dit wordt nauwkeurig en compleet neutraal gedaan. Vooral dit laatste is belangrijk. Deze waardebepaling moet tot slot worden uitgevoerd door een gecertificeerde expert. Het is niet iets wat je zelf kunt doen.

Waar onze experts naar kijken tijdens taxatie Beusichem

Om een woning nauwkeurig te kunnen taxeren moet er naar allerlei verschillende dingen worden gekeken. Er wordt bijvoorbeeld niet alleen naar het huis zelf gekeken, maar ook naar de omgeving en ligging van de woning. Voorbeelden van zaken waar onze taxateur extra op let zijn onder andere:

  • oppervlakte van de woning
  • oppervlakte van de tuin
  • staat van onderhoud
  • inhoud
  • de omgeving (veel groen of juist niet, etc.)
  • voorzieningen in de buurt (winkels, scholen, etc.)
  • de ligging van het huis
  • relatieve ligging van het huis (bereikbaarheid)
  • energielabel (dit wordt steeds belangrijker!)
  • het type huis (vrijstaand, twee onder één kap, appartement, rijtjeshuis, enzovoorts)

Verschil taxatie – bouwkundige keuring

De termen bouwkundige keuring en taxatie worden maar al te vaak verward. Wij begrijpen deze verwarring, het is immers zo dat ze beiden worden uitgevoerd. Zoals de naam al zegt wordt er bij een bouwkundige keuring alleen maar gekeken naar de bouwkundige staat waarin een woning of ander pand verkeert. Bij een taxatie wordt er ook naar allerlei andere zaken, zoals die hierboven beschreven staan, gekeken. Een bouwkundige keuring kan echter wel een onderdeel uitmaken van een taxatie.

Taxatie is slechts één stap

Met het laten uitvoeren van een taxatie is de kous nog niet af. Nee, ongeacht of u nu een huis wilt kopen, een hypotheek wilt afsluiten of u woning wilt verkopen, het laten uitvoeren van een taxatie door financieelgoed.nl is slechts één stap in een veel groter en complexer proces. Ook met de rest van dit proces kunnen wij u wellicht helpen.

Ook bouwkundige keuringen

Naast taxaties voeren wij ook bouwkundige keuringen uit. Zo komt u alles weten over de bouwkundige of technische staat van de woning. Ook deze keuringen worden altijd uitgevoerd door gecertificeerde experts.

Aankoopmakelaar

Naast het uitvoeren van taxaties en bouwkundige keuringen houden wij ons tevens bezig met het helpen en ondersteunen bij de aankoop van een woning. Bij ons zijn meerdere professionele en gecertificeerde aankoopmakelaars werkzaam. Zij zorgen ervoor dat u uw droomhuis, binnen uw budget.

Snel taxatierapport na taxatie Beusichem

Zodra een van onze experts de taxatie heeft uitgevoerd zal voor u zo snel mogelijk een compleet taxatierapport worden opgesteld. Zo krijgt u inzicht in hoe de vastgestelde waarde tot stand is gekomen. Om dit zo duidelijk mogelijk voor u te krijgen vermijden we daarom het gebruik van vakjargon in onze rapporten.

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan

Wilt u weten waar u aan toe bent en hoeveel de taxatie van uw (toekomstige) woning in Beusichem gaat kosten? Vraag dan snel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Dan moet u uw persoonlijke gegevens en de gegevens van het te taxeren object (vaak een woning) opgeven. Aan de hand hiervan maken wij vervolgens een raming van de kosten.

Alleen maar gecertificeerde taxateurs, makelaars en bouwkundige experts

Bij ons werken alleen maar gecertificeerde experts. We zijn niet voor niets aangesloten bij zowel het Register voor Taxateurs en het Register voor Makelaars. U bent dus verzekerd van het feit dat onze taxateurs hun werk zowel professioneel als zorgvuldig zullen uitvoeren.

Neem nu contact op voor taxatie Beusichem door financieelgoed.nl

Heeft u vragen, is iets onduidelijk of wilt een afspraak maken om uw toekomstige woning te laten taxeren? Neem dan contact met ons op! Wij zijn zowel telefonisch als via de mail te bereiken. Ook kunt u altijd gebruik maken van het contactformulier dat u hier op onze website kunt vinden.

Van Doorn banner | Huis kopen? Van Doorn Advies is uw specialist in Culemborg

Onze kwaliteiten

Heeft u een taxatierapport nodig voor de financiering van een woning?

Lees meer

Heeft u een prachtige woning gezien en wilt u een aankoopmakelaar inschakelen om de woning aan te kopen?

Lees meer