Financieelgoed te Culemborg | Heeft u een woning gezien en wilt u inzicht in de marktwaarde en/of zekerheid over de bouwtechnische kwaliteit?

Taxatie kan om allerlei redenen van belang zijn. Soms bent u van plan om een woning te kopen. Daar hebben de meeste mensen een hypotheek voor nodig. Een geldverstrekker wil daarom wel weten hoeveel dat onderpand precies waard is.

In vrijwel alle gevallen zal een geldverstrekker daarom een taxatierapport willen hebben. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere het aanmaken van taxatierapporten in Beesd. Zo kunnen wij u helpen om uw financiering rond te krijgen.

Andere redenen voor een taxatie in Beesd

Er zijn ook nog andere redenen om een taxatierapport op te laten maken. Zo kan het zijn dat u een bestaande woning heeft en de marktwaarde van die woning wilt weten. Zo weet u voor welk bedrag u een woning kunt verkopen en welke andere woning u voor dat bedrag terug zou kunnen kopen.

Een officiële taxatie kan overigens ook helpen om minder WOZ-belasting te betalen. Met een officiële taxatie van uw woning is het makkelijker om bezwaar te maken tegen de hoogte van de WOZ-aanslag.

Ook bij de aanschaf van een woning kan het handig zijn om voor jezelf een taxatie te laten doen. Bij de aanschaf van een woning gaat het immers om veel geld. Je wilt daarom zeker weten dat je niet teveel betaalt voor een woning. Het is daarom verstandig om een taxatierapport op te laten maken.

Taxatie Beesd: zo kom je achter de waarde van een woning

Financieelgoed logo

Er zijn dus vier redenen om een taxatierapport op te laten maken:

  • Omdat de bank het vraagt
  • Omdat je wilt weten wat je woning waard is
  • Omdat je minder belasting wilt betalen
  • Omdat je een woning gaat kopen en daar niet teveel voor wilt betalen

Een NWWI taxatierapport in Beesd

Als je een taxatierapport nodig hebt om de financiering van een woning rond te krijgen, dan moet je in de meeste gevallen een NWWI taxatierapport kunnen overleggen. Een NWWI-rapport is een rapport dat aan bepaalde standaarden voldoet. Zo weten geldverstrekkers dat de informatie in het rapport betrouwbaar is en kunnen ze het rapport accepteren.

Omdat wij alleen NWWI-rapporten opmaken kunnen wij garanderen dat de geldverstrekker het rapport accepteert. Zo voorkom je dat je de financiering niet rond krijgt omdat het taxatierapport niet geaccepteerd wordt.

Koop geen kat in de zak

Het kopen van een woning doen de meeste mensen niet dagelijks. Daarom is het verstandig om niet alleen een taxatierapport op te laten maken. Het kan ook verstandig zijn om een rapport van de bouwkundige staat op te laten maken. Zo krijg je inzicht in de staat van de woning en weet je of er bijvoorbeeld in de toekomst nog grote uitgaven aan zitten te komen. Bij de afname van een taxatierapport en een bouwkundige keuring kunnen we een combinatiekorting aanbieden.

Ga bij het kopen van een huis voor zekerheid

Het kopen van een huis is best wel iets spannends. Dat begrijpen we. Graag helpen we door zekerheid te geven. Wij kunnen je helpen door de marktwaarde van de aan te kopen woning te taxeren en inzicht te geven in de bouwkundige staat van de woning. Zo wordt het kopen van een woning een stuk minder onzeker!

Van Doorn banner | Huis kopen? Van Doorn Advies is uw specialist in Culemborg

Onze kwaliteiten

Heeft u een taxatierapport nodig voor de financiering van een woning?

Lees meer

Heeft u een prachtige woning gezien en wilt u een aankoopmakelaar inschakelen om de woning aan te kopen?

Lees meer