Heeft u een huis in Wijk bij Duurstede op het oog?

En wilt u een hypotheek gaan afsluiten? Dan is het noodzakelijk dat u eerst een taxatie laat uitvoeren op de woning in Wijk bij Duurstede, dat wordt namelijk vereist door de bank. Ook in andere gevallen kan het zo zijn dat een taxatie handig of zelfs noodzakelijk is. Door de taxatie in Wijk bij Duurstede te laten uitvoeren door een van de experts van regiokeuring.nl, bent u verzekerd van het feit dat dit goed zal gebeuren. Wij stellen ook een gevalideerd taxatiereport voor u op. Deze worden geaccepteerd door alle financiële instellingen. Bent u geïnteresseerd en wilt u contact opnemen of heeft u simpelweg nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Wat een taxatie inhoudt

Een taxatie is een waardebepaling van een object uitgevoerd door een onafhankelijke expert. De expert kijkt dan naar allerlei verschillende zaken om de waarde van het object, in de meeste gevallen een woning, te bepalen. Er wordt gekeken naar de bouwkundige staat van het huis, de omgeving, en meer. Een taxatie in Wijk bij Duurstede is nodig om bijvoorbeeld een hypotheek te kunnen afsluiten of wanneer u uw huis te koop wilt zetten.

Taxatie Wijk bij Duurstede

Regiokeuring Logo

Waar wordt naar gekeken bij taxatie Wijk bij Duurstede

Een taxatie is wat anders dan bijvoorbeeld een bouwkundige keuring. Bij een bouwkundige keuring wordt er slechts gekeken naar de technische staat van de woning. Bij een taxatie wordt er ook naar een aantal andere zaken gekeken. Om de waarde van de woning zo nauwkeurig mogelijk te bepalen, kijkt de taxateur onder andere naar de volgende zaken:

<ul

  • De inhoud van de woning
  • De oppervlakte
  • De staat van onderhoud
  • De ligging
  • De omgeving
  • De voorzieningen in de buurt
  • Energielabel
  • Het type huis (vrijstaand, flat, twee onder een kap woning)

 

Wanneer taxatie Wijk bij Duurstede?

In welke gevallen is het nu handig om een taxatie te laten uitvoeren? De meest voor de hand liggende is natuurlijk wanneer u een woning op het oog heeft en een hypotheek wilt afsluiten. De financiële instelling, vaak een bank, wilt dan weten hoeveel het huis waard is.

Van tevoren taxeren

Ook als u wilt weten hoeveel het huis waarop u gaat bieden waard is, kunt u de woning laten taxeren. Dan weet u precies wat het huis waard is en hoeveel u maximaal voor het huis wilt bieden. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Bezwaar WOZ-waarde aantekenen

De WOZ-waarde wordt bepaald door de gemeente. Aan de hand van deze waarde wordt de hoogte van diverse belastingen bepaald. Mocht deze WOZ-waarde in uw ogen te hoog zijn, dan kunt u hier bezwaar tegen aantekenen. Aan de hand van een taxatie kunt u dan laten zien wat de echte WOZ-waarde van uw woning is.

Taxatie Wijk bij Duurstede bij verkopen woning

Ook als u van plan bent om uw woning te verkopen is het slim om een taxatie te laten uitvoeren. Dan weet u precies wat de waarde van uw woning is en kunt aan de hand hiervan uw vraagprijs gaan bepalen.

Ook bij andere gevallen

Naast de hierboven genoemde situaties zijn er nog talloze andere omstandigheden waarin het laten taxeren van uw woning in Wijk bij Duurstede noodzakelijk is. Denk hierbij aan het oversluiten van een hypotheek na een echtscheiding, een boedelscheiding, erfbelasting, opstalverzekering of om bijvoorbeeld de herbouwwaarde te bepalen.

NWWI taxatierapport vereist

De meeste banken vereisen bij het afsluiten van hypotheek een gevalideerd ‘NWWI’ taxatierapport. Deze rapporten moeten voldoen aan een aantal richtlijnen. Gelukkig zijn wij gespecialiseerd in het uitbrengen van NWWI rapporten. Ook als u gebruik wilt gaan maken van de Nationale Hypotheek Garantie, is een gevalideerd NWWI taxatierapport verplicht. Gevalideerde NWWI taxatierapporten worden tegenwoordige door haast alle banken en andere financiële instellingen erkend en geaccepteerd.

Kosten taxatie Wijk bij Duurstede fiscaal aftrekbaar

Wist u dat de taxatiekosten doorgaans fiscaal aftrekbaar zijn? Als u de taxatie laat uitvoeren om een lening te krijgen, dan vallen de kosten volgens de Belastingsdienst onder de zogenaamde ‘financieringskosten’. Deze mogen, bij de aankoop van een woning, eenmalig worden afgetrokken.

Gecertificeerde taxateurs, makelaars, rentmeesters en WOZ-taxateurs

Bij regiokeuring.nl werken alleen maar gecertificeerde experts, zoals taxateurs, makelaars, rentmeesters en WOZ-taxateurs. Zij hebben allemaal geleerd voor hun vak en weten precies wat ze moeten doen en waar ze voor moeten uitkijken. Daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.

Snelheid van rapportage

Wij staan bekend om ons snelle werk. Wij voeren de taxatie zorgvuldig en nauwkeurig uit om de waarde van de woning ze nauwkeurig mogelijk vast te stellen. Wanneer dit gedaan is, wordt het taxatierapport zo snel mogelijk opgesteld.

Hoge betrouwbaarheid en bouwkundige kennis

Bovendien staan wij bekend om onze hoge mate van betrouwbaarheid en onze uitgebreide bouwkundige kennis. Wij zijn namelijk al 15 jaar werkzaam in deze branche. In deze tijd hebben wij veel ervaring opgedaan. Deze ervaring gebruiken wij vervolgens om ons werk zo nauwkeurig en goed mogelijk te doen.

Bouwkundige keuring? Combinatiekorting!

Wij voeren niet alleen maar taxaties in Wijk bij Duurstede uit. Wij doen ook bouwkundige keuringen van woningen en andere panden. Als u zowel een bouwkundige keuring als een taxatie wilt, dan komt dat goed uit. In dat geval bieden wij u namelijk een voordelige combinatiekorting aan!

Taxatie is maar één stap in het proces

Een taxatie is maar één stap in het proces van het kopen van een huis. Eerst moet er namelijk een bouwkundige keuring worden uitgevoerd en moet de aankoopmakelaar worden ingeschakeld. Pas hierna ga je aan de slag met het taxeren, met name omdat de bank dat vereist, mits je een hypotheek zou willen afsluiten. Ook kan de taxatie vóór de koop van het huis kunnen plaatsvinden, om de waarde van het huis vast te stellen. In dat geval kun je het taxatierapport gebruiken om je onderhandelingspositie te versterken.

Neem nu contact op met Regiokeuring

Wilt u meer weten over het laten taxeren van een woning in Wijk bij Duurstede, heeft u advies nodig of wilt u een afspraak met ons maken? Neem dan snel contact met ons op! Dan kunt u direct vragen naar een van onze aantrekkelijke combinatiekortingen. U kunt ons bereiken met de telefoon of via ons contactformulier.

Onze kwaliteiten