Voor jouw taxatie in Nieuwegein kun je terecht bij Regiokeuring. Regiokeuring is een landelijk, regionaal, onafhankelijk, erkend, werkend taxatie en bouwkundig inspectiebureau. Een taxatie kan in vele situaties voorkomen. Denk hierbij niet alleen aan een woning, maar ook bij kunstwerken en verzamelobjecten is het mogelijk een taxatiebureau in te schakelen. Regiokeuring kan je helpen bij jouw taxatie in Nieuwegein. Ben je momenteel midden in het proces van het kopen van een woning? Of zit je eraan te denken om er eentje te gaan kopen? Verdiep je alvast in een belangrijk element tijdens de aankoop van een woning. De taxatie! Regiokeuring kan jouw helpen bij de taxatie in Nieuwegein.

Waar regiokeuring je allemaal bij kan helpen?

Regiokeuring kan ingeschakeld worden als taxateur, adviseur, aankoopmakelaar of bouwkundige. Dit gebeurt momenteel onder andere door particulieren, bedrijven, (semi) overheid, verzekeraars, woningcorporaties, Vereniging van Eigenaren en tussenpersonen.

Regiokeuring werkt in heel Nederland maar is vooral actief in Midden Nederland. Regiokeuring is dus breed inzetbaar voor jouw taxatie in Nieuwegein.

Taxatie in Nieuwegein

Regiokeuring Logo

Jouw taxatie in Nieuwegein bij Regiokeuring

Bij het kopen van een woning komt meer bij kijken dan je in eerste instantie in de gaten hebt. Belangrijk papierwerk moet geregeld worden. Er is dan niets prettiger dan deskundig hulp bij deze fase. Het is van belang dat al het werk met nauwkeurigheid uitgevoerd worden. Regiokeuring kan je daarbij helpen. Bij het kopen van een woning is een taxatie verplicht! Erg belangrijk om hier goede ondersteuning in te krijgen.

Een taxatierapport vertelt aan de bank of de woning die jij wilt kopen een goede, verstandige investering is en of de bank niet een te groot risico loopt door je hiervoor een hypotheek te verstrekken. Het is dus puur en alleen ter bevestiging voor de bank. Daarbij zul jij ondervinden of het bod dat je hebt uitgebracht alsmede verstandig is geweest.

De taxateur komt vaak in beeld na de bouwkundige keuring. Op dit moment weet je als koper bijna zeker dat de aankoop van de woning door zal gaan. Schakel je een taxateur in vóórdat je een bouwkundig rapport hebt opgesteld? Dan kan het zo maar eens zijn dat de koop alsnog niet doorgaat. Dan heb je voor niks een taxateur hebt betaald. En dat is natuurlijk ongelofelijk zonde!

Zo is er een taxatie nodig bij het aankopen van een woning bij een verkoopbeslissing, het oversluiten van de hypotheek, WOZ contra taxatie, boedelscheiding of aanslag successierechten. Tijdens de taxatie wordt de marktwaarde van de woning bepaald. Dit moet, omdat de hypotheekverstrekker de waarde van de woning wilt weten.

Regiokeuring is gespecialiseerd in het uitbrengen van NWWI-taxatierapporten. Een NWWI-taxatierapport wordt geaccepteerd door elke geldverstrekker. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van de Nationale Hypotheek Garantie ben je zelfs verplicht om een gevalideerd NWWI-taxatierapport te laten opstellen.

Er zijn een aantal elementen waarmee je rekening moet houden bij het inzetten van een taxateur.

  • Het is belangrijk dat de taxateur in de omgeving gevestigd is waarvan de woning getaxeerd wordt. Op die manier geeft het zekerheid dat de taxateur inzicht heeft in de lokale woningmarkt. Een mooi voordeel hierbij is de geografische inzetbaarheid van Regiokeuring.
  • Je kunt er op rekening dat een taxatie snel is afgerond. Helemaal bij Regiokeuring zijn wij snel in ons werk. Denk hierbij aan een termijn van 1 à 2 weken.
  • De bouwkundige staat van de woning is onderdeel van de waardebepaling van het huis. Mocht een bouwkundig onderzoek dus niet aanwezig zijn, zal er een kans bestaan dat er alsnog naar gevraagd wordt. Dit komt voor wanneer er grove gebreken ontdekt worden.
  • Bij Regiokeuring maken wij gebruik van NWWI-taxatierapporten die met alle zekerheid goedgekeurd zullen worden door de banken. Hier worden hoge eisen aan gesteld.

Waarom Regiokeuring kiezen?

Bij Regiokeuring ben je verzekerd van een gecertificeerde taxateur, gediplomeerd makelaar, rentmeester, WOZ-taxateur en bouwkundige, ingeschreven in het SCVM-register en lid van de vbo.

Wij onderscheiden ons in:

  • Snelheid van rapportage;
  • Hoge betrouwbaarheid;
  • Bouwkundige kennis;
  • Nauwkeurigheid van werken;
  • Meer dan 15 jaar ervaring.

Naast een taxatie in Nieuwegein is er nog meer aanbod

Naast een taxatie in Nieuwegein biedt Regiokeuring meerdere mogelijkheden. Zo wordt er ook aankoopbegeleiding en een bouwkundige keuring aangeboden. Wij doen alles om zo veel mogelijk zorgen voor jou weg te nemen. Dankzij onze professionele aankoopbegeleiding hoef je nergens van wakker te liggen en wordt alles voor je geregeld.

Naast dat een taxatie nodig is bij de aankoop van een woning kan het ook zo zijn dat je geïnteresseerd bent in een bouwkundige keuring. Dit komt vaker voor bij wat oudere woningen. Hierbij is het belangrijk dat de staat van de woning nauw bijgehouden wordt. Om er zeker van te zijn dat het veilig is om de woning te betrekken kan naast je taxatie in Nieuwegein ook een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Tijdens deze keuring komen de belangrijkste feiten op tafel te liggen. Deze omvatten alle gebreken van de woning die uiteindelijk gemaakt moeten worden. Het vindt dus zowel binnen alsmede buiten plaats. Naast de opsomming van al deze gebreken worden er ook kosten bij genoemd. Zo krijg je een perfect beeld van wat het allemaal zou kosten als je het laat repareren.

De bouwkundige begint de keuring bij de zolder. Als het mogelijk is wordt de schoorsteen, dakbedekking en dakconstructie bekeken. Vervolgens de C.V.-ketel, mechanische ventilatie, trappen, leuningen, deuren, vloeren, ramen, kozijnen enz. De voorgenoemde punten zijn slechts een opsomming van een bouwkundige keuring in Nieuwegein.

Wil je meer informatie over een taxatie in Nieuwegein?

Mocht het zo zijn dat je gebruik wilt maken van meerdere diensten bij Regiokeuring. Dan kan dat zeker! Een bouwkundig inspectierapport en een taxatie? Dankzij ons breed aanbod aan diensten kunnen wij een aantrekkelijke combinatiekorting aanbieden. Vraag naar de mogelijkheden! Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd in een vrijblijvende offerte? Je mag ons altijd bellen op nummer 0345-521010. Het is mogelijk om een contactformulier in te vullen op de website, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Onze kwaliteiten