Kijkt u naar een huis of pand in Beusichem en wilt u de hypotheek gaan afsluiten. Een noodzakelijk stap die dan moet worden genomen is het laten uitvoeren van een taxatie van de woning of het pand in Beusichem door regiokeuring.nl. Deze taxatie wordt namelijk verplicht door de bank, anders komt u niet in aanmerking voor een hypotheek. Ook als u niet een van plan bent een hypotheek te gaan afsluiten kan een taxatie voordelig zijn. Ongeacht wat nu de reden voor de taxatie is, bij regiokeuring.nl weet u tenminste zeker dat dit 100% goed zal gebeuren. Dit is met name te danken aan de professionaliteit en de expertise van onze taxateurs. Heeft u interesse of heeft u één of meerdere vragen? Neem dan simpelweg contact met ons op. Dit kan hier.

Wat is een taxatie in Beusichem?

Taxatie. Het is een term die je vaak hoort, maar je zal niet de enige zijn die niet precies wat het nu allemaal inhoudt. De alom geaccepteerde definitie van taxatie luidt als volgt: “Een taxatie is een waardebepaling van een object (in dit geval een huis of ander pand) door een onafhankelijk expert.” Onze expert kijkt naar uiteenlopende factoren en stelt aan de hand hiervan de waarde van de woning vast. Een taxatie van uw huis in Beusichem is noodzakelijk om een hypotheek te kunnen afsluiten, maar kan ook voordelig zijn als u van plan bent om uw huis te koop te zetten.

Taxatie in Beusichem

Regiokeuring Logo

Verschil met bouwkundige keuring

We zien dat een taxatie nog wel eens verward wordt met een zogenaamde bouwkundige keuring. Het klopt inderdaad dat er bij een taxatie ook wordt gekeken naar de bouwkundige staat van de woning. Maar, in tegenstelling tot de bouwkundige keuring wordt er ook naar andere dingen gekeken, zoals de omgeving.

Waar allemaal naar wordt gekeken bij de taxatie

Oké, het is inmiddels duidelijk dat een taxatie niet hetzelfde is als een bouwkundige (technische) keuring. Er wordt namelijk ook naar andere zaken gekeken om de waarde van de woning zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. Dit zijn onder andere:

  oppervlakte van de woning

 • staat van onderhoud
 • inhoud van de woning
 • de omgeving (veel groen of drukke weg in de buurt)
 • voorzieningen in de buurt (winkels, scholen, openbaar vervoer, etc.)
 • de ligging van het huis
 • energielabel (dit wordt steeds belangrijker!)
 • het type huis (vrijstaand, twee onder één kap, appartement, rijtjeshuis, enzovoorts)

Wanneer woning Beusichem laten taxeren

Wanneer moet u er voor kiezen om uw woning te laten taxeren? In sommige gevallen heeft u niet veel keuze, bijvoorbeeld als u een hypotheek wilt afsluiten. De bank vereist namelijk dat u uw woning laat taxeren voordat de hypotheek kan worden afgesloten. Dit is alleen niet het enige geval wanneer een taxatie van uw woning Beusichem nodig kan zijn. Hieronder hebben wij kort maar krachtig opgesomd in welke gevallen het ook handig kan zijn als u gebruik maakt van deze dienst van regiokeuring.nl.

Woning laten taxeren vóór aankoop

Als u uw droomhuis op het oog heeft is het erg gemakkelijk om te hard van stapel te lopen. Dit zien wij maar al te vaak. Uiteindelijk blijkt het huis toch veel minder waard te zijn dan eerst werd gedacht en is er eigenlijk te veel voor betaald. Dit kan worden voorkomen door vooraf een taxatie te laten uitvoeren. Zo weet u precies waar u aan toe bent en heeft u een voordeel tijdens de onderhandelingen over de aankoopprijs.

Bezwaar WOZ-waarde aantekenen

De gemeente bepaalt de WOZ-waarde van uw huis. Aan de hand van deze door de gemeente waarde wordt de hoogte van verschillende gemeentelijke belastingen vastgesteld. De WOZ-waarde wordt bepaald door de gemeente. Aan de hand van deze waarde wordt de hoogte van diverse belastingen bepaald. Vindt u de WOZ-waarde te hoog en dus dat u eigenlijk te veel belasting moet betalen?Dan kunt u Aan de hand van een taxatie laten zien wat de daadwerkelijke WOZ-waarde van de woning is.

Verkoopprijs woning Beusichem vaststellen met behulp van taxatie

Als u van plan bent om uw woning te gaan verkopen, dan is het verstandig om eerst een complete taxatie te laten uitvoeren. Aan de hand van de door onze experts vastgestelde waarde van uw huis kunt u vervolgens uw vraagprijs gaan bepalen.

Ook bij andere, minder vaak voorkomende gevallen

Naast de hierboven genoemde situaties zijn er nog diverse andere omstandigheden waarin het laten taxeren van uw woning in Wijk bij Duurstede handig of noodzakelijk is. Denk hierbij aan zaken zoals:

 • het oversluiten van een hypotheek na een echtscheiding
 • een boedelscheiding
 • erfbelasting
 • opstalverzekering
 • herbouwwaarde bepalen

Regiokeuring voldoet aan de strengst geldende kwaliteitseisen

Wij hechten enorm veel waarde aan het 100% goed uitvoeren van ons werk. Om u als klant hiervan te verzekeren voldoen wij aan de strengst geldende kwaliteitseisen:

NWWI taxatierapport

Veel banken vereisen een gevalideerd ‘NWWI’ taxatierapport. Ook als u gebruik wilt maken van de Nationale Hypotheek Garantie, is een NWWI taxatierapport verplicht. Dit soort rapporten moeten voldoen aan een aantal specifieke richtlijnen. Wij zijn gespecialiseerd in het uitbrengen van deze NWWI rapporten.

Snelle rapportage na taxatie woning Beusichem

Wij hechten niet alleen waarde aan vakwerk, maar ook aan snel werk. Wij staan niet voor niets bekend om ons snelle werk. Nadat de taxatie zorgvuldig, nauwkeurig en precies is uitgevoerd wordt het taxatierapport snel opgesteld. In dit rapport worden vaktermen zo veel als mogelijk vermeden om ervoor te zorgen dat u alles begrijpt.

Al onze experts zijn gecertificeerd en ervaren

Bij Regiokeuring zijn alleen maar gecertificeerde experts, zoals taxateurs, makelaars, rentmeesters en WOZ-taxateurs werkzaam. Naast een officieel gecertificeerd beschikken zij ook over jaren aan werkervaring op dit gebied.

Kosten taxatie Beusichem

Wilt u weten hoeveel de taxatie van uw woning in Beusichem gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. Wist u trouwens dat de taxatiekosten vaak fiscaal aftrekbaar zijn? Als u de taxatie laat uitvoeren om een lening (hypotheek) te krijgen, dan mogen deze van de fiscus eenmalig van uw belastbaar inkomen afgetrokken worden.

Financieel voordeel: combinatiekorting

Wij voeren niet alleen maar taxaties in Beusichem uit. Nee, daarnaast houden wij ons ook bezig met het uitvoeren van bouwkundige keuringen. Wilt u zowel een taxatie als een complete bouwkundige keuring? Dan kunt u gebruik maken van onze combinatiekorting!

Contact opnemen met regiokeuring.nl voor taxatie woning Beusichem

Heeft u advies nodig, heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor de taxatie? Wees dan niet bang om contact met ons op te nemen. Wij zijn bereikbaar met de telefoon of via ons contactformulier, hier op onze website.

Onze kwaliteiten