Een bouwkundige keuring is van belang als u enigszins twijfelt over de technische staat van de woning.

De bouwkundige gaat met u uitgebreid de woning beoordelen. We beginnen bij de zolder. Zover het mogelijk is wordt de schoorsteen, dakbedekking, dakconstructie bekeken, dakramen, c.v. ketel, mechanische ventilatie, trappen, leuningen, deuren, vloeren, ramen, kozijnen, kruipruimte enz.

Standaard wordt er gewerkt met apparatuur om vocht te meten. Op diverse punten wordt de woning hiermee beoordeelt. In de tussentijd kunt u vragen stellen. U krijgt inzicht in de bouwkundige staat van het object inclusief eventuele kosten. Als koper voldoet u met een bouwtechnische keuring aan de onderzoeksplicht beschreven in BW 7:17.

Bouwkundige keuring

Regiokeuring Logo

Bel mij terug
    Zorgvuldige werkwijze

    Meeloopkeuring

    Een Meeloopkeuring is een bouwkundige keuring zonder rapport. Er vindt een uitgebreide inspectie van de woning plaats. Wij adviseren de klant om een schrijfblok of smartphone mee te nemen om de opmerkingen/tips van de bouwkundige te noteren. Een Meeloopkeuring is voordeliger dan een bouwkundige keuring met rapport omdat er geen rapportage wordt opgemaakt. Met een Meeloopkeuring voldoet u niet alleen aan uw onderzoeksplicht maar het kan ook uw onderhandelingspositie flink versterken.

    Als uit de Meeloopkeuring blijkt dat de woning veel meer gebreken heeft dan gedacht, kunt u deze argumenten gebruiken om opnieuw te onderhandelen over de prijs. In veel gevallen heeft dit geresulteerd in een lagere aankoopprijs.