Kom alles te weten voor jouw bouwkundige keuring in Utrecht

Bij de aankoop van een nieuwe woning is het mogelijk een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Regiokeuring kan je helpen bij een bouwkundige keuring in en rondom Utrecht. Regiokeuring is een landelijk, regionaal, onafhankelijk, erkend, werkend taxatie en bouwkundig inspectiebureau. Ben je momenteel midden in een proces waarin je een woning wilt kopen? Op het moment dat jij twijfelt aan de staat van een woning is een bouwkundige keuring een goede optie. Lees vooral even verder wanneer je meer wilt weten over een bouwkundige keuring alsmede over Regiokeuring die jou kan helpen bij een bouwkundige keuring in Utrecht.

Wat kan Regiokeuring voor je betekenen?

Wanneer je in het proces zit van een woning kopen kan Regiokeuring voor verschillende taken ingezet worden. Naast dat een bouwkundige keuring uitgevoerd kan worden zijn er ook mogelijkheden voor een taxateur, adviseur of een aankoopmakelaar. Regiokeuring is werkend in heel Nederland, maar vooral in Midden Nederland. Daarom kan Regiokeuring je goed helpen bij een bouwkundige keuring in Utrecht.

Bouwkundige keuring in Utrecht

Regiokeuring Logo

Meer over een bouwkundige keuring in Utrecht

Wanneer je twijfelt aan de staat waarin de woning zich in verkeert is een bouwkundige keuring een goede oplossing om hier meer inzichten in te verkrijgen. Wanneer je een bouwkundige keuring in Utrecht laat uitvoeren door Regiokeuring kun je verwachten dat een bouwkundige de woning uitgebreid gaat beoordelen. De keuring zal zowel binnen als buiten plaatsvinden.

Er wordt gestart op de zolder bovenin de woning. Er wordt zo ver mogelijk gekeken. Denk hierbij dus aan de schoorsteen, dakbedekking, dakconstructie, dakramen, cv-ketel, mechanische ventilatie, trappen, leuningen, deuren, vloeren, ramen, kozijnen, kruipruimte enz. Er wordt standaard gewerkt met apparatuur om vocht te meten. Deze wordt ingezet op verschillende punten binnen de woning. Je kunt bij de beoordeling aanwezig zijn en tussendoor vragen stellen. Hoe fijn is dat!

Je krijgt uiteindelijk inzicht in de bouwkundige staat van de woning inclusief eventuele kosten die daar aan zijn verbonden. Op die manier kun je zelf een goede inschatting maken van de kosten. Daarbij kun je ook keuzes maken in welke onderdelen je direct laat maken en welke in een later stadium. Als koper zul je met een bouwtechnische keuring voldoen aan de onderzoek plicht beschreven in BW 7:17.

Regiokeuring is een van de weinige keurders die voor jouw bouwkundige keuring de kruipruimte in gaan. Zodoende kunnen wij de begane grond vloer goed beoordelen. Hiervoor geldt wel een regel. Deze dient namelijk wel toegankelijk te zijn met een minimale hoogte. Daarbij kunnen wij tijdens de keuring ook gebruik maken van een telescoop trap.

Qua tijd voor jouw bouwkundige keuring in Utrecht kun je denken aan één à twee uur. Na de keuring wordt een uitgebreid bouwkundige rapport opgesteld met een fotoreportage. Elementen worden vastgelegd tijdens de keuring ter verduidelijking. Daarbij geeft het inzicht in de staat van de elementen.

Wanneer je in het aankoopproces zit van een woning in Utrecht kan de bouwkundige keuring met bouwtechnisch rapport een uitgangspunt zijn om over de prijs te gaan onderhandelen. Daarbij kan ook de beslissing gemaakt worden om de koop niet door te zetten. Wanneer er zodanig veel gerepareerd moet worden wat een grote investering zal zijn is het mogelijk om de koop niet door te zetten.

Een nulmeting laten uitvoeren

Een nulmeting kun je ook laten uitvoeren bij Regiokeuring. Wanneer je van plan bent een woning in Utrecht te kopen kan een nulmeting helpen. Vooral in situaties wanneer er in de directe omgeving werkzaamheden worden uitgevoerd. Het is mogelijk dat deze werkzaamheden tot schade leiden aan je woning. Het is goed om een nulmeting in overweging te nemen wanneer er in Utrecht en rondom de woning werkzaamheden bezig zijn. Een nulmeting brengt de huidige situatie van de woning goed in beeld.

Wanneer je gaat kijken naar de werkzaamheden die in de buurt van de woning plaatsvinden kun je denken aan:

 • Heiwerkzaamheden;
 • Afgravingen;
 • Verbouwingen bij de buren;
 • Ontgravingen;
 • Zwaar verkeer,

En ga zo maar door.

Kijkend naar de schade die de werkzaamheden kunnen opleveren kun je denken aan:

 • Scheurvorming;
 • Scheefstand;
 • Kozijndelen welke klemmen;
 • Losraken van stucwerk.

Met de rapportages die je uiteindelijk krijgt kun je de oorzaak van de schade aantonen en mogelijke aansprakelijkheid bewijzen. Deze rapportages worden geheel onafhankelijk opgesteld.

Waarom Regiokeuring kiezen?

Bij Regiokeuring ben je verzekerd van een gecertificeerde taxateur, gediplomeerd makelaar, rentmeester, WOZ-taxateur en bouwkundige, ingeschreven in het SCVM-register en lid van de vbo.

Wij onderscheiden ons in:

 • Snelheid van rapportage;
 • Hoge betrouwbaarheid;
 • Bouwkundige kennis;
 • Nauwkeurigheid van werken;
 • Meer dan 15 jaar ervaring.

Er komt veel kijken bij het kopen van een woning. Soms meer dan je denkt. Sommige elementen zijn verplicht en sommige kunnen je helpen meer inzichten te geven. Het is een belangrijke keuze die je gaat maken en daarbij is het goed om alle informatie tot je te hebben genomen. Er is dan niets prettiger dan deskundig hulp bij deze fase. Regiokeuring kan je daarbij helpen. Bij het kopen van een woning is een taxatie verplicht! Naast een bouwkundige keuring voor jouw woning in Utrecht kan ook de taxatie worden uitgevoerd bij Regiokeuring.

Tarieven die gehanteerd worden

Regiokeuring hanteert bepaalde tarieven voor jouw bouwkundige keuring in Utrecht. Deze zijn verder te vinden op de website. Deze zijn overzichtelijk weergegeven in een overzicht De bedragen die zijn benoemd zijn inclusief reiskosten. Er worden verder geen extra kosten in rekening gebracht. De prijzen worden gehanteerd aan de hand van de grote van de oppervlakte. Verder kun je de algemene voorwaarden op de website terugvinden.

Wil je meer informatie over een bouwkundige keuring in Utrecht?

Mocht het zo zijn dat je gebruik wilt maken van meerdere diensten bij Regiokeuring. Dan kan dat zeker! Een bouwkundige keuring in Utrecht kan ook gecombineerd worden met een taxatierapport. Op dat moment kan Regiokeuring een aantrekkelijke combinatiekorting voor je bieden. Voor jouw bouwkundige keuring in Utrecht kun je bij Regiokeuring terecht.

Vraag naar de mogelijkheden! Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd in een vrijblijvende offerte? Je mag ons altijd bellen op nummer 0345-521010. Het is mogelijk om een contactformulier in te vullen op de website, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Onze kwaliteiten