Heeft u eindelijk een geschikt huis voor u en uw familie gevonden in Leerdam? Wees dan niet te snel met een bod doen! Het huis kan namelijk helemaal in orde lijken terwijl er alsnog veel mis kan zijn. Daarom is het slim om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren op de woning in Leerdam. Dan weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor nare verrassingen te staan. Stelt u voor, u koopt een huis terwijl er van alles mis mee is! Deze gebreken herstellen gaat vaak gepaard met grote geldbedragen. Daarom is het dus zo verstandig om te kiezen voor regiokeuring.nl. Onze bouwkundige experts voeren de keuring in Leerdam snel maar zorgvuldig uit, dan weet u ten minste waar u aan toe bent. Heeft u vragen of wilt u informeren naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Wat is een bouwkundige keuring in Leerdam?

Een bouwkundige keuring is een keuring die kijkt naar de technische staat van een pand, in dit geval een woning in Leerdam. Ondanks het feit dat een woning er van de buitenkant goed onderhouden uit ziet, kan het toch zo zijn dat er gebreken zijn aan het huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bedrading, de cv-ketel, het dak en meer. Een van onze bouwkundige experts neemt voor 2 uur lang een kijkje in de woning en gaat alles af. Is het dak in orde? Zijn de kitranden netjes? Hoe zit het met de kruipruimte? Wat hij/zij tegenkomt wordt opgenomen in het rapport.

Bouwkundige keuring in Leerdam

Regiokeuring Logo

Waarom is een bouwkundige keuring zo belangrijk?

We zien het maar al te vaak, mensen die in hun enthousiasme een huis kopen en er vervolgens achter komen dat er van alles mis is met het huis. In zo’n situatie lopen de kosten al snel op. Door een bouwkundige keuring te laten uitvoeren op de woning of het pand in Leerdam, wordt er voorkomen dat er een miskoop wordt gedaan. U weet dankzij de keuring precies waar u aan toe bent en in wat voor staat de woning verkeert. Deze informatie kunt u vervolgens meenemen in uw beslissing om een bod te doen op het huis of niet. Ook kunt u aan de hand van de informatie uw onderhandelingspositie verbeteren.

Door bouwkundige expert uitgevoerd

Al onze keuringen worden uitgevoerd door gecertificeerde en ervaren bouwkundige experts. Zij weten precies wat ze moeten doen, waar ze op moeten laten en wat voor soort gevolgen bepaalde schade of gebreken kunnen hebben. Zij zijn degene die het huis onderzoeken en vervolgens het rapport opstellen. Vaak denken mensen dat zij zelf ‘wel even’ kunnen kijken in wat voor staat de woning verkeert. Zij weten echter niet precies waar op gelet moet worden en zien daardoor belangrijke zaken over het hoofd. Een bouwkundige expert weet wel waar hij op moet letten.

Klushuis? Goed opletten!

Koopt u een huis met een aanbouw, dakkapel of een huis dat in een andere vorm is verbouwd? Dan is het al helemaal belangrijk dat u een bouwkundige keuring laat uitvoeren op het huis in Leerdam. Soms worden verbouwingen niet helemaal volgens de richtlijnen gedaan. Het feit is helaas nu eenmaal zo dat sommige verbouwingen niet goed worden uitgevoerd. Daarom is het belangrijk dat u wanneer u een verbouwd huis in Leerdam koopt, u een bouwkundige keuring laat doen door Regiokeuring.

Oud huis vergt extra aandacht

Ook bij oude huizen is het verstandig om een keuring te laten uitvoeren. Deze worden soms namelijk niet goed onderhouden, waardoor de technische staat van de woning verslechterd. Ook bij oudere huizen weten onze bouwkundige experts precies waar ze op moeten letten en waarvoor ze moeten uitkijken.

Ook bouwkundige keuring bij nieuwe huizen in Leerdam

U zou denken dat een wat nieuwer huis geen bouwkundige keuring nodig heeft. Toch is het ook bij een huis jonger dan 10 jaar een wijze keuze om een keuring te laten doen. Wij zien namelijk ook bij jongere huizen dat er gebreken zijn. Denk hierbij aan slecht tegelwerk, loslatende kitranden of beschadigde kozijnen en plinten.

Hele huis gekeurd

Waar de bouwkundige expert allemaal op let? Natuurlijk kijkt de expert naar het gehele huis. Toch zijn er een aantal zaken waar hij extra goed oplet, omdat ze bijvoorbeeld onderhoudsgevoelig zijn. Dit zijn bijvoorbeeld het dak, de dakconstructie, de vloeren, de plinten, de kozijnen, de trappen, de ramen, de cv installatie en meer. Ook wordt er gebruik gemaakt van geavanceerde apparatuur om vocht op te meten.

Bouwkundige keuring Leerdam: technisch rapport

Alles wat de expert tegenkomt, neemt hij of zij op in het bouwkundig technische rapport. Hierin wordt verteld over alle mankementen en gebreken aan het huis. Alle gebreken worden toegelicht aan de hand van zelfgemaakte foto’s. Om ervoor te zorgen dat u snapt wat er allemaal staat, wordt het gebruik van jargon vermeden. Ook vindt u in het rapport een raming van de kosten voor het herstel van de woning.

Ook taxatie

Wij voeren niet alleen bouwkundige keuringen uit in Leerdam en omstreken. Ook voor woningtaxaties kunt u bij Regiokeuring terecht. Ook onze taxaties worden uitgevoerd door echte experts. Omdat wij zowel taxaties als bouwkundige keuringen doen, bieden wij al onze klanten een zogenaamde combinatiekorting aan. Het is dus een stuk voordeliger als u zowel de taxatie als de keuring door onze experts laat doen!

Aankoopmakelaar

Tot slot werken wij ook als aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar helpt, ondersteunt en informeert bij de aankoop van uw nieuwe woning. Zo krijgt u te horen over kansen, mogelijkheden en wordt er ook geholpen met de onderhandelingen. Als u een aankoopmakelaar in de hand neemt, hoe u zich zelf niet te verdiepen in ingewikkelde zaken zoals de woonakte, boetebedingen en clausules.

Over bouwkundige keuring Leerdam bij Regiokeuring

Al met al is het dus erg verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren op uw (aanstaande) woning in Leerdam of omgeving. U voorkomt hiermee dat u een miskoop doet en weet precies waar u aan toe bent. Dat is wel zo fijn. Heeft u vragen, wilt u advies of wilt een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Onze kwaliteiten