Taxatie Nieuwegein: laat de waarde van je woning officieel vaststellen

Ben je ook benieuwd naar de echte marktwaarde van een woning? Taxatie in Nieuwegein kan nodig zijn om de marktwaarde van een woning vast te laten stellen. Er zijn verschillende redenen waarom mensen een taxatierapport op laten stellen. Globaal gezien zijn er twee redenen.

1. Mensen gaan een woning verkopen en willen de vraagprijs goed kunnen bepalen.

2. Mensen gaan een woning kopen en hebben dit nodig voor een hypotheek.

Om deze redenen laten mensen een taxatierapport opstellen. Maar hoe gaat taxatie in Nieuwegein nu eigenlijk in zijn werk?

Hoe wordt de waarde van een woning bepaald?

Het bepalen van de marktwaarde van een woning wordt gedaan aan de hand van verschillende factoren. In de eerste plaats wordt er gekeken wat het huis zelf waard is. De marktwaarde van een woning wordt dan bepaald aan de hand van bijvoorbeeld:

  • De staat van onderhoud
  • De grootte van de woning
  • De oppervlakte van de eigen grond

Er zijn ook andere factoren die met name voor taxatie in Nieuwegein van belang kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De ligging van de woning (ligt de woning in een frisse buurt, of een beetje vervallen buurt)
  • De bereikbaarheid van de woning (zijn er snelwegen of stations in de buurt)

Voor een woning in Nieuwegein is vooral de laatste factor van positieve invloed op de marktwaarde van een woning. Dat komt door de gunstige centrale ligging van Nieuwegein.

Taxeren nodig bij aankoop van een woning in Nieuwegein

Het taxeren van een woning kan nodig zijn om de hypotheek rond te kunnen krijgen. Wij maken een officieel taxatierapport op. Dat doen we volgens de NWWI-standaard. De NWWI-standaard is een officiële standaard. Zo kunnen we garanderen dat onze taxatierapporten door iedere geldverstrekker worden geaccepteerd.

Taxatierapport en een bouwkundige keuring

Veel mensen kiezen er voor om ook een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Met name voor oudere woningen is dit relevant. Een taxatierapport gaat over de marktwaarde van een woning. Bij een bouwkundige keuring wordt er gekeken naar de technische staat van een woning.

Taxatie Nieuwegein komt ook van pas bij het verkopen van een woning

Ook als je een woning gaat verkopen kan het handig zijn om een taxatierapport op te laten maken. Je weet dan wat je voor een woning kan gaan vragen. Op basis van die informatie kan je vervolgens gaan kijken welke woning je eventueel terug zou kunnen kopen. Dat maakt de zoektocht naar een nieuwe woning gemakkelijker, omdat je gerichter kan zoeken. Je moet immers wel weten wat je budget is.

Taxatie van een pand geeft duidelijkheid

Of je nu gaat kopen of verkopen: in beide gevallen kan het verstandig zijn om een taxatierapport op te laten stellen. Dit geeft immers duidelijkheid over de marktwaarde van een woning. Met name bij oudere woningen is het verstandig om ook een bouwkundige keuring uit te laten voeren.

Comments are closed.

back to top