Schakel de ondersteuning van een woonconsulent

De Woonconsulent is een netwerk van professionele woonconsulenten die ondersteuning bieden aan professionals binnen het vastgoed. Denk hierbij aan makelaars en hypotheekadviseurs. Iedere woonconsulent heeft een specifiek werkgebied waar hij of zij lokaal zeer goed bekend is. Een woonconsulent levert twee hoofddiensten: rondleidingen en administratie taken. Het doel van het netwerk van Woonconsulenten is hun klanten zo goed mogelijk ondersteunen tegen scherpe tarieven, om zo een langdurige relatie op te bouwen waar beide partijen baat bij hebben.

Wat doet een woonconsulent?

Woonconsulenten zijn er om professionals binnen het vastgoed te helpen en wat druk van de ketel te halen. Een woonconsulent moet je niet verwarren met andere consulenten die advies geven aan huurders en dergelijke. Deze woonconsulenten zijn professionals die vol enthousiasme werken binnen het vastgoed. Ze zijn goed getraind en houden hun kennis up-to-date door regelmatig bijeenkomsten te bezoeken. Het zijn dus experts die woningen van hun beste kant laten zien. Daarnaast kan een woonconsulent je een hoop administratie uit handen nemen. Er komt een hoop administratie kijken bij de aankoop of verkoop van een huis. Een woonconsulent kan veel van deze taken overnemen, wat een hoop tijd scheelt.

De perfecte beleving tijdens een huisbezoek

Woonconsulenten kunnen bijvoorbeeld de bezichtigingen van een makelaar overnemen. Ze nemen alle tijd om klanten het huis te laten zien, zodat ze een fijne beleving ervaren binnen het huis dat ze bezoeken. Met veel enthousiasme vertelt een woonconsulent over de eigenschappen van het huis en natuurlijk over de locatie en omgeving.

Lokale expertise

Woonconsulenten hebben passie voor vastgoed en mensen. Ze hebben ieder hun eigen werkgebied waar ze alle ins en outs van kennen. Zij weten de mooiste plekjes in de buurt en kunnen de kijkers van een woning alle leuke activiteiten en bijzonderheden vertellen. Ze nemen alle tijd om de kijker een goede indruk te geven van het huis en de omgeving. Op deze manier kan een kijker zich veel beter inleven en bepalen of hij in het huis zou willen wonen. Kennis over de omgeving is daarbij heel belangrijk.

Netwerk

Iedere makelaar weet dat een goed netwerk de sleutel is tot goede verkopen. Woonconsulenten communiceren continu met elkaar over potentiele klanten, hun wensen en geven elkaar advies. Hierdoor kunnen ze klanten de beste dienstverlening bieden.

Comments are closed.

back to top