Finance traineeships

De wereldeconomie wordt steeds complexer en dit is merkbaar in nagenoeg alle sectoren. Gevoed door technologische ontwikkelingen is er steeds vaker sprake van markt disruptie wanneer een nieuw bedrijf een innovatief product of service op de markt brengt.
De vraag vanuit de markt is naar finance professionals is dan ook gestegen sinds de markt minder voorspelbaar is geworden. Een gevolg hiervan is dat het aantal financieel medewerker vacatures steeds lastiger te vervullen is.

Klaargestoomd worden voor het echt werk

Steeds meer bedrijven kiezen dan ook voor het finance traineeships traject. Tijdens dit traject krijgen net afgestudeerden met een hbo-diploma of wo-diploma een intense finance training. De deelnemers worden klaargestoomd voor zware financiële functies binnen de organisatie. Door dit traject aan te bieden zorgt het bedrijf ervoor dat de werknemers als trainee in zeer korte tijd bekend raken met de werkwijze op de afdelingen en met het bedrijfscultuur. Voor een bedrijf is een trainee een behoorlijke investering, vandaar dat er vaak een strenge selectieprocedure aan vooraf gaat.

Hoe werkt een traineeship?

Bedrijven kiezen ervoor om de deelnemers een persoonlijk traject aan te bieden waar zelfontwikkeling en leiderschap competenties centraal staan. Tijdens een traineeship periode krijgt de trainee een startsalaris uitbetaald. Echter, het is de bedoeling dat na de intensieve periode de trainee grote stappen heeft gemaakt en klaar is voor een hoge functie binnen het bedrijf. Een persoonlijk talentmanager begeleid de deelnemer stap voor stap door dit proces. Er wordt gezorgd voor uiteenlopende projecten en taken zodat het bedrijf en de trainee beiden kunnen kijken waar de kracht van de trainee ligt. Zo kan het zijn dat de deelnemer eerst een kwartaal meedraait als financial services medewerker en het volgend kwartaal als financial data specialist aan de slag gaat.

Aan het eind van de rit heeft de deelnemer alle benodigde trainingen en certificaten succesvol afgerond. De trainee is dan klaar om een vaste rol te vervullen in de organisatie.

Comments are closed.

back to top