Vergelijk boekhoudprogramma’s

Vergelijk boekhoudprogramma’s

Het is tegenwoordig geen geheim meer dat online boekhouden vele voordelen kent voor ZZP en MKB. Maar waar moet u op letten bij het kiezen van boekhoudsoftware? Wat is belangrijk voor u? De kosten van het programma, de functies, veiligheid, support, mobiele beschikbaarheid en erkenning van de Belastingdienst zijn allemaal dingen die u kunt overwegen. Wilt u het boekhoudprogramma koppelen aan uw bankrekening? Of misschien meerdere valuta gebruiken? Zet eerst goed op een rijtje waar u naar op zoek bent. Hier zijn de meest populaire boekhoudprogramma’s en hun belangrijkste kenmerken:

E-Boekhouden.nl: Een heel eenvoudig programma waar u geen boekhoudkennis voor nodig heeft. Biedt 15 maanden gratis aan voor starters. Inclusief bankkoppeling, mobiele app en btw-aangifte. Na 15 maanden, betaal je nog geen 25 Euro per maand voor het volledige pakket.

Exact: Een compleet boekhoudpakket wat zowel offline als in de Cloud beschikbaar is. Alles is compleet geïntegreerd; stuur een factuur vanuit je mobiel, de bank is gekoppeld en zodra de betaling binnen is wordt de boekhouding meteen bijgewerkt. Voor 61 Euro per maand bent u volledig geautomatiseerd wat boekhouden betreft.

MyFinance: Speciaal ontwikkeld voor ZZP’ers en starters. Heel gemakkelijk en snel boekhouden voor startende ondernemers die hun eigen boekhouding willen doen, maar graag een accountant mee laten kijken. Slechts 9 Euro per maand.

Snelstart: Ontwikkeld voor administratiekantoren met uitgebreide overzichten en complete controle over alle onderdelen van de boekhouding. Volop mogelijkheden tot automatisering en onbeperkd aantal gebruikers. 35 Euro per maand.

Twinfield: Boekhouden in een Cloud. Met volledig geautomatiseerd pakket en een cursus voor gebruikers. Te koppelen aan 300 andere apps die u misschien specifiek gebruikt voor uw sector, zoals de kassa, uren loggen, salaris, enzovoorts. 55,50 Euro per maand.

Conscribo: Een boekhoudprogramma ontworpen door en voor verenigingsbestuurders. Het integreert een contributiesysteem, ledenadministratie en mailings en kan door een onbeperkt aantal gebruikers gebruikt worden. Het premium pakket voor 19,95 Euro kan tot 3000 leden beheren.

Thinq: Voor mensen die zelf geen boekhouding willen doen. Voor 39,00 Euro per maand hoeft u alleen een foto of een scan te maken van uw rekeningen of bonnetjes. Thinq doet de rest, inclusief uw belastingaangifte. U kunt chatten met de medewerkers die uw gegevens razendsnel verwerken en ook advies vragen.

Een top 5 van de beste boekhoudprogramma’s volgens ervaren administratie deskundige kan men hier vinden. Want ‘not all boekhoudprogramma’s are created equal’. Sommige zijn bijvoorbeeld een goede fit voor online ondernemers zoals webwinkeliers, waarbij andere dan weer beter zijn voor ZZP specialisten.