Uw financiën nog beter op orde

Uw financiën nog beter op orde | Financieelgoed | Regiokeuring

Wat veel consumenten niet weten is dat bij bijna iedereen wel iets te besparen valt op de vaste lasten. Zorg er daarom voor dat u uw zaakjes op orde heeft, zo verliest u geen geld aan zaken die niet nodig zijn. Een aantal voorbeelden:

Uw energiekosten

Energiekosten zijn voor vele een forse kostenpost en worden voor 66% veroorzaakt door het gasverbruik. Hiervan verbruikt u dan weer 70% in de winter. Dat maakt deze periode de uitgelezen periode om dat verbruik te verlagen, zonder op wooncomfort te hoeven inleveren. Gelukkig kan dat eenvoudig, door bewust met uw verwarming om te gaan en uw huis goed te isoleren. Spouwmuurisolatie, dakisolatie en kruipruimte isolatie zijn investeringen die u doorgaans binnen 3 jaar terugverdient door een lagere energierekening. Vooral nu, met de alsmaar stijgende energieprijzen. Hier kunt u jaarlijks honderden euro’s op verdienen.

Uw verzekeringen

In Nederland verzekeren we ons vaak en bijna overal voor. Dat is niet altijd nodig, vooral niet als u beschikt over een nette spaarrekening. Hiermee kunt u namelijk tegenvallers opvangen. Want het principe van een verzekering is dat we allemaal betalen, voor het geval dat. Daarnaast moet de verzekeraar ook nog kosten dekken. In theorie betalen de meeste mensen voor zaken die nooit gebeuren en wordt schade bij een aantal wel gedekt. Dit betekent ook dat u over het algemeen teveel betaalt. Kijk daarom goed wat u wel en niet nodig heeft. Een doorlopende reisverzekering, wanneer u niet jaarlijks op reis gaat is bijvoorbeeld niet per se nodig.

Kijk bijvoorbeeld ook goed naar uw zorgverzekering, de duurste verzekering die we hebben en ook nog eens een verplichtte, althans uw basisverzekering is wettelijk verplicht. Uw aanvullende verzekeringen niet, zorg er daarom voor dat u weet of u zorg nodig heeft die hierin gedekt is en controleer dat ook voor uw eventuele partner. Een onnodige aanvullende verzekering kost al snel 300 euro per jaar. Kijk goed om u heen, zorgverzekeringen vergelijken is eenvoudig en binnen een paar uur geregeld.

Uw brandstofkosten

Nog een kostenpost waar goed op te besparen valt. Te beginnen met het bewust zijn bij het tanken, brandstof van het ene station is nagenoeg gelijk aan die van het andere, dus waarom dan niet gaan voor de laagste prijs. Ook met een bewuste en nette rijstijl beloont u uw portemonnee, want daarmee verbruikt u minder brandstof. Goed opletten kan u tientallen euro’s per jaar opleveren.

Betere financiën begint bij inzicht en de wil om te veranderen en in actie te komen. U heeft de tools in handen om niet te blijven betalen voor zaken die niet noodzakelijk zijn. Dat kunt u zich mooi besparen en uitgeven aan zaken die u leuk vind.