Manieren om je kapotte dak te repareren

Manieren om je kapotte dak te repareren

Een kapot dak kan verschillende nare consequenties hebben! Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een lekkage kan ontstaan als gevolg van een dergelijke schade. Ook kan de dakveiligheid in gevaar komen, wanneer leien of dakpannen bijvoorbeeld niet meer stevig liggen. Reden genoeg om regelmatig onderhoud aan je dak en dakbedekking uit te laten voeren. Voor het uitvoeren van onderhoud kun je terecht bij een dakdekker. Een dakdekker kan je daarbij helpen, bij het herstel van schade aan je dak. In dit artikel lees je er meer over!

Tip: schakel in het geval van een lekkage een loodgieter in. Loodgieters beschikken over handige hulpmiddelen om de bron van de lekkage te achterhalen. Hier lees je meer over de hulp, die een loodgieter je kan bieden. Vaak zijn loodgieters ook als dakdekker werkzaam.

Zelf schade aan je dakbedekking herstellen

Mocht je de schade aan het dak van je woning zelf hebben opgemerkt, dan kun je deze in eerste instantie zelf proberen te verhelpen. Je doet dit bijvoorbeeld door een kapotte dakpan te vervangen, door dakpannen recht te leggen, enzovoorts. Wanneer je een leien dakbedekking hebt of bijvoorbeeld EPDM als dakbedekking gebruikt, kun je de schade tijdelijk afdekken. Maak gebruik van stevig plastic en zorg dat dit niet kan wegwaaien. Op deze manier wordt een verergering van de schade voorkomen.

Schade aan de dakbedekking dicht branden

Een dakdekker beschikt over verschillende hulpmiddelen, om de schade aan de dakbedekking te herstellen. Zo kan een deel van de dakbedekking vervangen worden, of kan een scheurtje in de dakbedekking worden dicht gebrand. Het dichtbranden van de dakbedekking is onder meer mogelijk bij EPDM, bitumen en zink. Ook kan er besloten worden om de schade op te lossen, door hier bijvoorbeeld een matje overheen te plaatsen. Een dakdekker zal je vooraf van advies voorzien, over de manier waarop schade het beste gerepareerd kan worden.