Taxatie Vianen door Van Doorn Advies

Taxatie Vianen door Van Doorn Advies

Heeft u net een nieuwe woning in Vianen en wilt u een hypotheek gaan afsluiten? Dan is het noodzakelijk dat u een taxatie laat uitvoeren op uw woning in Vianen. Waarom? Bij veel banken is dit namelijk een vereiste om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Er zijn overigens ook veel andere situaties waarin een taxatie wellicht nodig is. Ongeacht wat de reden voor de taxatie is, u wilt natuurlijk dat deze door professionals wordt uitgevoerd. Dan bent u bij Van Doorn Advies aan het juiste adres. Al onze taxateurs zijn gecertificeerd en hebben veel werkervaring. De taxatie van uw woning in Vianen wordt helemaal door ons geregeld. Heeft u vragen? Of wilt u informeren naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Dit kan zowel telefonisch als via de mail.

Wat is een taxatie in Vianen?

Wat houdt het nou precies in, zo’n taxatie? Er zijn veel mensen die er allemaal net een andere definitie aan geven maar de algemeen geaccepteerde definitie van taxatie is: “een waardebepaling van een object door een onafhankelijk expert.” In dit geval is het object dus uw woning of pand en is de onafhankelijke expert een taxateur van Van Doorn Advies. Hij of zij stelt de waarde van uw woning vast door te kijken naar verschillende zaken. Deze worden uiteindelijk verwerkt in een uitgebreid maar duidelijk taxatierapport. Op de hoogte zijn van de waarde van uw woning heeft verschillende voordelen in tal van situaties.

Verschil tussen taxatie en bouwkundige keuring

We zien maar al te vaak dat mensen taxatie verwarren met een bouwkundige/technische keuring. Deze verwarring is vrij logisch, aangezien beide van deze diensten in eerste instantie best op elkaar lijken. Ook is het zo dat wij beide diensten aanbieden, wat wellicht ook voor wat verwarring zorgt. Daarom trachten wij op deze manier deze verwarring de wereld uit te helpen. Bij een taxatie wordt er gekeken naar de marktwaarde van de woning. Er wordt naar tal van zaken gekeken. Bij een bouwkundige of technische keuring wordt er alleen maar gekeken naar de technische of bouwkundige staat van de woning.

Waar naar wordt gekeken door onze taxateurs

Om de waarde van uw woning accuraat vast te stellen moeten onze gecertificeerde taxateurs naar veel verschillende zaken kijken. De meeste belangrijke hiervan zijn:

 • oppervlakte van de woning
 • staat van onderhoud
 • inhoud van de woning
 • de omgeving (veel groen of drukke weg in de buurt)
 • voorzieningen in de buurt
 • bereikbaarheid (wegen, openbaar vervoer, etc.)
 • de ligging van het huis
 • energielabel van het pand (wordt de komende jaren steeds belangrijker!)
 • type huis (vrijstaand, twee onder één kap, appartement, rijtjeshuis, enzovoorts)

Naast deze zaken zijn er nog andere, minder doorslaggevende factoren waar ook naar wordt gekeken.

In welke situatie is taxatie Vianen nodig?

Als we elke reden voor taxatie zouden geven zouden we lang bezig zijn. Doorgaans zijn er 3 a 4 redenen die het vaakst voorkomen. Deze redenen zijn:

 • taxatie nodig voor hypotheek
 • taxatie vóór de aankoop van een woning
 • bezwaar aantekenen WOZ-waarde
 • taxatie om verkoopprijs woning vast te stellen

Hieronder lichten wij deze kort toe en worden ook een aantal minder voorkomende redenen besproken.

Verplichte taxatie bij hypotheek

Het laten taxeren van uw nieuwe woning is vaak verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Dit heeft echter wel als voordeel dat de kosten van de taxatie fiscaal aftrekbaar zijn.

Taxatie woning vóór aankoop

Het kan erg verstandig zijn om een woning waar u een bod op wilt doen eerst te laten taxeren. Zo weet u zeker dat u niet te veel zal betalen voor de woning aan. Aangezien u de exacte waarde van het huis weet kunt u hier gebruik van maken. De taxatie versterkt dus uw onderhandelingspositie.

Bezwaar aantekenen tegen WOZ-waarde

Aan de hand van de door de gemeente bepaalde WOZ-waarde stelt dezelfde gemeente de hoogte van uiteenlopende gemeentelijke belastingen vast. Het kan zo zijn dat u het niet eens bent met de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde. Dan moet u, in uw ogen, te veel belasting betalen! Wanneer dit het geval is kunt u bezwaar aantekenen. Dan moet u wel aan de hand van een taxatie aantonen wat de ‘echte’ WOZ-waarde is van uw woning. Ook hiervoor kunt u gewoon bij Van Doorn Advies terecht.

Verkoopprijs woning Vianen bepalen

Bent u van plan om uw woning te koop te zetten? Ook dan is het slim om een taxatie te laten uitvoeren.  Aan de hand van de taxatie kunt u namelijk de vraagprijs van uw woning vaststellen. Daarnaast kunt u tijdens de onderhandelingen over de verkoopprijs terugvallen op de taxatie.

Andere gevallen

Naast deze vier redenen zijn er ook diverse andere situatie waarin taxatie handig of noodzakelijk is. Voorbeelden van dit soort gevallen zijn:

 • het oversluiten van een hypotheek na een echtscheiding
 • een boedelscheiding
 • erfbelasting
 • opstalverzekering
 • herbouwwaarde bepalen

Onze taxateurs zijn gecertificeerd en ervaren

Bij Van Doorn Advies l zijn alleen maar gecertificeerde experts, zoals taxateurs, makelaars, rentmeesters en WOZ-taxateurs werkzaam. Naast een officieel gecertificeerd beschikken zij ook over jaren aan werkervaring op dit gebied. Daar hoeft u zich bij ons dus geen zorgen over te maken.

Kosten taxatie Vianen – korting mogelijk

Wij krijgen maar al te vaak vragen over de prijs van een taxatie. Hier kunnen wij helaas niet meteen een eenduidig antwoord op geven. De prijs is namelijk afhankelijk van uiteenlopende factoren. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan, dan weet u waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten. Wist u overigens dat wij ons, naast het taxeren van woningen, ook bezig met het uitvoeren van bouwkundige keuringen? Als u zowel een taxatie als een bouwkundige keuring door ons laat uitvoeren komt u in aanmerking voor onze combinatiekorting.

Vragen of advies nodig over taxeren woning in Vianen?

Heeft u nog steeds een aantal vragen? Dat kan natuurlijk. Neem dan simpelweg contact met ons op. Dit kan telefonisch, via de mail of via ons contactformulier. Tijdens kantooruren zijn wij altijd te bereiken. Heeft u geen tijd? Dan kunt u hier ook uw telefoonnummer achterlaten. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug.