Taxatie Geldermalsen door Van Doorn Advies

Taxatie Geldermalsen door Van Doorn Advies

De taxatie van je (toekomstige) woning of ander pand in Geldermalsen laten uitvoeren door Van Doorn Advies is in meerdere situaties voordelig. Zo is het een noodzakelijke stap bij het afsluiten van een hypotheek. De bank verplicht namelijk een taxatie, anders heeft u doorgaans geen recht meer op een hypotheek. Er zijn overigens ook andere situaties waarin een taxatie handig of zelfs noodzakelijk is. Hier komen we later nog op terug. Wil je een woning of ander pand in Geldermalsen of omgeving laten taxeren, dan moet je bij Van Doorn Advies zijn. Dan ben je tenminste verzekerd van het feit dat de taxatie van A t/m Z geregeld wordt. Professionele taxateurs met jaren aan werkervaring voeren namelijk de taxatie in Geldermalsen uit. Heeft u vragen, wilt u advies of wilt u simpelweg informeren naar de mogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op.

Wat is een taxatie in Geldermalsen?

De term taxatie hoort u waarschijnlijk best vaak, maar weet u ook wat dit precies inhoudt? De officiële definitie van taxatie is: “Een taxatie is een waardebepaling van een object (in dit geval een huis of ander pand) door een onafhankelijk expert.” De waarde van uw woning of andere wordt bij een taxatie door een van onze gecertificeerde taxateurs vastgesteld. Er wordt gekeken naar verscheidene factoren, waaronder de staat van onderhoud van uw huis en de omgeving, om de waarde vast te stellen. Het weten van de exacte marktwaarde van uw woning is in meerdere situaties voordelig, bijvoorbeeld bij het afsluiten van een hypotheek of bij het te koop zetten van uw woning.

Let op: bouwkundige keuring en taxatie verschillen fundamenteel

Een taxatie wil nog wel eens worden verward met een bouwkundige keuring. Dit is ook logisch: wij bieden beide diensten aan en ze lijken op het eerste oog sterk op elkaar. In beide gevallen komt er een onafhankelijke expert een onderzoek doen. Toch verschillen een bouwkundige keuring en taxatie fundamenteel van elkaar. Bij een taxatie wordt er naar meer factoren gekeken dan bij een bouwkundige keuring. Het is zelfs zo dat bij een taxatie er ook wordt gekeken naar de bouwkundige staat van de woning. Maar er wordt ook naar andere dingen gekeken, zoals de omgeving waarin de woning zich bevindt. Het verschil is dus dat er bij een bouwkundige keuring alleen maar naar de bouwkundige/technische kant wordt gekeken, terwijl er bij een taxatie in Geldermalsen naar het complete plaatje wordt gekeken. Uiteraard is een taxatie geen bouwkundige keuring.

Waar onze taxateurs naar kijken

Maar wat is nu dit “complete plaatje”?. Waar letten de taxateurs van Van Doorn Advies nu precies op? Doorgaans wordt er naar de volgende zaken gekeken:

 • oppervlakte van de woning
 • staat van onderhoud
 • inhoud van de woning
 • de omgeving (veel groen of drukke weg in de buurt)
 • voorzieningen in de buurt
 • bereikbaarheid (wegen, openbaar vervoer, etc.)
 • de ligging van het huis
 • energielabel van het pand (wordt de komende jaren steeds belangrijker!)
 • type huis (vrijstaand, twee onder één kap, appartement, rijtjeshuis, enzovoorts)

Naast deze zaken zijn er nog meerdere, kleinere factoren waar de taxateur ook rekening mee dient te houden.

Waarom woning Geldermalsen laten taxeren?

Er zijn uiteenlopende redenen om uw woning te laten taxeren. In veel van deze situaties heeft u niet veel keuze, dan is het verplicht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afsluiten van een hypotheek. Naast het afsluiten van een hypotheek zijn er ook andere momenten waarop u wellicht een taxatie moet laten uitvoeren. Hieronder vindt u kort en eenduidig welke gevallen wie ook vaak langs zien komen.

Woning laten taxeren vóór aankoop

Het kan erg verstandig zijn om, voordat u een woning of ander pand koopt, de woning eerst te laten taxeren. Zo weet u zeker dat u niet te veel zal betalen voor de woning en komt u niet voor nare verrassingen te staan. Dit versterkt bovendien uw onderhandelingspositie. Aangezien u de exacte waarde van het huis weet kunt u hier gebruik van maken.

Bezwaar WOZ-waarde aantekenen

De gemeente bepaalt doorgaans de WOZ-waarde van uw huis. Aan de hand van deze waarde stelt de gemeente de hoogte van uiteenlopende gemeentelijke belastingen vast. Het kan zo zijn dat u het niet eens bent met de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde. Dan moet u, in uw ogen, te veel belasting betalen! In dit soort gevallen kunt u bezwaar aantekenen en aan de hand van een taxatie laten zien wat de daadwerkelijk marktwaarde van de woning is.

Verkoopprijs woning Geldermalsen vaststellen

Bent u van plan om uw woning te verkopen? Ook dan is het slim om een taxatie te laten uitvoeren door Van Doorn Advies. Waarom? Aan de hand van de taxatie kunt u de vraagprijs van uw woning vaststellen. Ook kunt u op de taxatie terugvallen tijdens de onderhandelingen met eventuele kopers. De taxatie versterkt dus uw onderhandelingspositie.

Overige gevallen

Er zijn nog tal van gevallen waarin het verstandig is om Van Doorn Advies in te schakelen. Deze komen doorgaans wat minder voor. Voorbeelden van dergelijke gevallen zijn:

 • het oversluiten van een hypotheek na een echtscheiding
 • een boedelscheiding
 • erfbelasting
 • opstalverzekering
 • herbouwwaarde bepalen

Snelle rapportage na taxatie Geldermalsen

Wij hechten niet alleen waarde aan vakwerk, maar ook aan snel werk. Zo weet u snel waar u aan toe bent. Nadat de taxatie zorgvuldig, nauwkeurig en precies is uitgevoerd wordt het taxatierapport zo snel mogelijk opgesteld. In dit rapport wordt vakjargon vermeden om ervoor te zorgen dat u alles begrijpt.

Onze taxateurs zijn gecertificeerd en ervaren

Bij Van Doorn Advieszijn alleen maar gecertificeerde experts, zoals taxateurs, makelaars, rentmeesters en WOZ-taxateurs werkzaam. Naast een officieel gecertificeerd beschikken zij ook over jaren aan werkervaring op dit gebied. Daar hoeft u zich bij ons dus geen zorgen over te maken.

Kosten taxatie Geldermalsen

“En hoeveel gaat dat kosten?”Het is een vraag die wij maar al te vraag krijgen. Dat is ook logisch natuurlijk. Hier kunnen wij helaas niet meteen een eenduidig antwoord op geven. De prijs is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Vraag daarom vrijblijvend een offerteaan of neem contact op. Wist u trouwens dat de taxatiekosten vaak fiscaal aftrekbaar zijn? Als u de taxatie laat uitvoeren om een lening (hypotheek) te krijgen, dan mogen deze van de Belastingdienst eenmalig van uw belastbaar inkomen afgetrokken worden. Naast het taxeren van woningen houden wij ons ook bezig met het uitvoeren van bouwkundige keuringen. Wilt u zowel een taxatie als een complete bouwkundige keuring? Dan komt u in aanmerking voor onze voordelige combinatiekorting!

Vragen over taxatie Geldermalsen? Neem contact met ons op

Heeft u advies nodig, heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor de taxatie van uw woning of pand in Geldermalsen? Neem dan snel contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar of via ons contactformulier op onze website. Heeft u momenteel geen tijd? Dan kunt u ook eventjes uw telefoonnummer achterlaten, dan bellen wij u binnen drie kwartier terug.