Maak het inbrekers onmogelijk om in te breken

Nieuw huis kopen? Van Doorn advies helpt!

Voor veel mensen in de regio vormt een inbraak in huis een van hun grootste nachtmerries. Dit is niet voor niets! Bij een inbraak kunnen er verschillende, gevaarlijke situaties ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan het geweld wat inbrekers tegenwoordig gebruiken, om woningen binnen te dringen. Door er alles aan te doen om inbrekers buiten de deur te houden, blijft je dit bespaard. In dit artikel vertellen we meer over de mogelijkheden om het ongewenste bezoekers zo lastig mogelijk te maken. Welke stappen kun je zetten om de beveiliging van je woning verder te verbeteren? Op deze website vind je meer informatie over de rol, die een slotenmaker hierin kan spelen. Een slotenmaker kan bijvoorbeeld een risicoanalyse van je woning maken om beveiligingsrisico’s in kaart te brengen.

Goede sloten voor je ramen en deuren

Het beveiligen van je woning begint bij het beveiligen van ramen en deuren. Zorg daarom dat er goede sloten gebruikt worden. Onder goede sloten verstaan we in dit geval sloten, die voorzien zijn van een hoge SKG-beoordeling. Het SKG is een onafhankelijke partij, die sloten controleert op hun weerstand tegen inbrekers. Des te hoger deze beoordeling is, des te groter is de weerstand die aan inbrekers geboden wordt. Je zou hierbij ook voor moderne sloten kunnen kiezen, die gekoppeld worden aan een app op je telefoon. Zo heb je geen fysieke sleutel meer nodig, wat onder meer kerntrekken onmogelijk maakt.

Een alarmsysteem in huis installeren

Naast goede sloten op ramen en deuren mag ook een alarmsysteem in huis niet ontbreken. Met een alarmsysteem kun je inbrekers afschrikken, als zij eenmaal binnen je woning zijn. De sloten hebben op dat moment immers geen beschermende werking meer. Een alarmsysteem kan geheel naar eigen inzicht worden samengesteld. Kies bijvoorbeeld voor de combinatie van bewegingssensoren en magneetcontacten. Zoals eerder beschreven werd, kan een slotenmaker je helpen bij het samenstellen hiervan.