Bouwkundige keuring Geldermalsen

Bouwkundige keuring Geldermalsen

Heeft u zojuist uw droomhuis in Geldermalsen gevonden? Zorg er dan voor dat u niet te snel van stapel loopt en laat eerst een bouwkundige keuring uitvoeren op uw potentieel toekomstige huis in Geldermalsen. Waarom? Door een bouwkundige keuring uit te voeren komt u niet voor nare verrassingen te staan. Het kan namelijk zo zijn dat een woning er in eerste instantie goed uitziet terwijl er toch verschillende zaken niet in orde zijn. Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Geldermalsen voorkomt dit en heeft ook andere voordelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw onderhandelingspositie tijdens de onderhandelingen over de prijs van de woning. Overigens kunt u ook een bouwkundige keuring laten uitvoeren in een andere situatie. Heeft u vragen of wilt u contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken? Neem snel contact met ons op.

Wat is een bouwkundige keuring precies?

Voordat je een keuze maakt is het natuurlijk wel zo handig als je precies weet wat een bouwkundige keuring inhoud. Een bouwkundige keuring is een keuring die kijkt naar de bouwkundige staat van een woning of ander pand. Het werkt als volgt. Wij laten een expert kijken naar het desbetreffende pand of. Deze expert onderzoekt het huis of het pand uitvoerig en stelt een rapport op. In dit rapport worden al zijn of haar bevindingen opgesomd. Eventuele gebreken worden beschreven en er wordt er raming van herstel- of reparatie kosten gemaakt. Dit maakt ook dat een bouwkundige keuring voor uw toekomstige huis in Geldermalsen zo handig is. U krijgt hierdoor inzicht in de bouwkundige staat van de woning en de eventuele kosten die u moet maken als u besluit de koop door te zetten. Aan de hand van deze nieuw opgedane kennis kunt u ook uw onderhandelingspositie verbeteren.

Wanneer keuring Geldermalsen?

Toch kan het nog onduidelijk zijn waarom u wellicht een bouwkundige keuring zou willen laten uitvoeren. Naast de aankoop van een nieuwe woning zijn er namelijk nog een aantal situaties waarin een dergelijke keuring voordelig kan zijn. Deze bespreken wij hieronder kort en eenduidig.

1. Aanschaf nieuwe woning

We noemden het eerder al als een van de meest voorkomende en voor de hand liggende redenen voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring in Geldermalsen: het aanschaffen van een nieuwe woning. Wanneer u een nieuwe woning koopt bestaat de kans altijd dat u voor een nare en dure verrassing komt te staan. Veel verkopers zijn namelijk niet altijd op de hoogte van de problemen met hun huis. Daarom raden wij altijd aan een bouwkundige keuring te laten uitvoeren wanneer u interesse heeft in een woning. Niet alleen wanneer u twijfelt over de staat van de woning, maar ook als u dit niet doet. U weet immers nooit wat er met de woning aan de hand kan zijn. Door een onderzoek naar de bouwkundige staat te laten uitvoeren weet u zeker hoe het precies zit en kunt u een bewuste keuze maken.

Het is overigens extra belangrijk om goed op te letten bij een oudere woning. Oudere of verbouwde woningen voldoen namelijk niet altijd aan de regels. Als dit pas wordt ontdekt zodra de woning al in uw bezit is draait u meestal op voor alle kosten.

2. Bij verkoop woning

Wanneer u van plan bent om uw woning in Geldermalsen te verkopen kan het ook verstandig zijn om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Waarom vraagt u? Vaak maakt een dergelijke keuring onderdeel uit van een bredere taxatie van de woning. Hierbij worden ook andere factoren meegerekend, niet alleen de bouwkundige staat van de woning. Door een bouwkundige keuring te laten uitvoeren weet u precies in wat voor staat uw huis verkeert. Hier kunt u vervolgens uw vraagprijs op aanpassen. Ook kunt u op deze manier eventuele geïnteresseerden op de hoogte stellen van problemen of juist aantonen dat er geen problemen zijn.

Het bouwkundige rapport

Na het onderzoek stelt de expert een zogenaamd bouwkundig rapport op. Dit is een uitgebreid rapport waarin de staat van de woning wordt uitgelicht. Alle bevindingen worden door de expert in het rapport verwerkt. De bevindingen worden ondersteunt door zelfgemaakte foto’s en een eventuele uitleg. Tenslotte wordt een raming gemaakt van de kosten om de problemen te verhelpen. Wij doen dit aan de hand van de directe kosten en de kosten voor de lange termijn.

Waar wordt naar gekeken?

Waar wordt allemaal naar gekeken om de bouwkundige staat van een woning vast te stellen? Dit kan verschillen per woning. Elke soort woning heeft namelijk zo zijn zwakke punten. Zo is bekend dat er bij woning van voor 1993 goed moet worden uitgekeken naar de aanwezigheid van asbest. Ook voor woningen uit andere periodes weten onze experts precies waar ze op moeten letten. Een aantal andere aandachtspunten zijn:

  • schoorsteen
  • dakbedekking
  • constructie van het dek
  • vocht
  • trappen
  • ramen
  • kozijnen
  • cv installatie
  • vloeren en plinten

Bouwkundige keuring Geldermalsen door ervaren expert

Alle keuringen/taxaties uitgevoerd door Regiokeuring worden gedaan door gecertificeerde experts met jaren aan werkervaring. Op deze manier verzekeren wij onze klanten er van dat de bouwkundige keuring perfect zal worden uitgevoerd. Daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.

Ook taxatie? Korting is mogelijk!

Wilt u zowel een bouwkundige keuring als een taxatie laten uitvoeren op uw woning of ander soort pand in Geldermalsen? Als u deze beide door Regiokeuring laat uitvoeren is de kans groot dat u in aanmerking komt voor onze combinatiekorting.

Kosten zijn eventueel van de belastingen af te trekken

De kosten die worden gemaakt door ons in te schakelen voor een bouwkundige keuring kunt u eventueel aftrekken van uw belastbaar inkomen. Let op: dit is doorgaans alleen maar als de technische keuring verplicht wordt door de hypotheekverstrekker. Dit is bijvoorbeeld vaak het geval wanneer het gaat om een oude woning.

Vragen of informeren naar de mogelijkheden?

Heeft u vragen, wilt u advies of wilt informeren naar de mogelijkheden? Neem dan simpelweg contact met ons op. Ook kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Heeft u geen tijd om contact op te nemen? Laat dan uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.