Bouwkundige keuring Vianen

Bouwkundige keuring Geldermalsen

Een bouwkundige keuring laten uitvoeren kan bijna nooit kwaad. Heeft u bijvoorbeeld een leuk huis gevonden in Vianen en bent u van plan hier een bod op te doen? Voorkom dat u te veel betaald en verbeter uw onderhandelingspositie door een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Er zijn nog genoeg andere situaties op te noemen waarin een bouwkundige keuring in Vianen aan te raden is. Om nog terug te komen op het eerdergenoemde voorbeeld van een nieuw huis. Dankzij de bouwkundige keuring komt u niet voor nare en dure verrassingen te staan. Wij begrijpen dat er veel vragen bestaan over een dergelijke keuring. Wat komt hier allemaal bij kijken? Wat gaat het kosten? Voor dit soort vragen kunt u simpelweg contact met ons opnemen. Tijdens ons telefoongesprek krijgt u antwoord op al uw vragen en worden de mogelijkheden besproken.

Wat is een bouwkundige/technische keuring?

Een bouwkundige keuring is een onderzoek naar de bouwkundige (of technische) staat van een woning of pand. De keuring wordt door een expert uitvoerig uitgevoerd. Het hele huis wordt bekeken en aan de hand van zijn of haar bevindingen stelt de expert een zogenaamd bouwkundig rapport op. In dit rapport staat alles wat de expert is tegengekomen uitvoerig beschreven. Aan de hand van dit rapport, dat door het vermijden van vakjargon duidelijk en goed te lezen is, kunt u vervolgens een weloverwogen besluit maken over de woning.

Bouwkundige keuring Vianen voorkomt miskoop

Helaas horen we maar al te vaak allerlei horrorverhalen over mensen die dachten dat ze echt een goede prijs voor een woning hadden afgedwongen. Na het tekenen van het contract en het drinken van de champagne komt men erachter dat de woning in een veel slechtere staat verkeert dan zij in eerste instantie dachten. Met als gevolg torenhoge kosten om de problemen omtrent de bouwkundige staat van de woning te verhelpen. Dit had natuurlijk erg gemakkelijk voorkomen kunnen worden. Als mensen in zo’n situatie ervoor hadden gekozen om vóór het tekenen van het contract een technische keuring te laten uitvoeren, dan hadden ze deze problemen nu niet gehad. Want, dan hadden ze óf een lagere koopprijs kunnen afdwingen of kunnen besluiten om af te zien van de koop. Een bouwkundige keuring in Vianen zorgt voor meer transparantie tijdens de aankoop of verkoop van een woning of ander soort pand.

Waar wordt naar gekeken?

Tijdens een bouwkundige keuring wordt er naar allerlei verschillende aspecten van de woning gekeken. Bepaalde woningen of woningen uit een bepaalde periode staan erom bekend om bepaalde problemen te hebben. Hiervan zijn onze experts natuurlijk op de hoogte. Neem bijvoorbeeld woningen van voor 1993. In woningen van deze periode kan nog wel eens wat asbest verwerkt zijn. Zo heeft elke periode zijn mankementen. Daarnaast zijn er nog een aantal vaste dingen waar onze experts naar kijken:

  • schoorsteen
  • dakbedekking
  • constructie van het dek
  • vocht
  • trappen
  • kozijnen en ramen
  • cv installatie
  • vloeren

Doorgaans werken onze experts van boven naar beneden. Er wordt begonnen op de zolder en er wordt systematisch naar de kelder cq kruipruimte gewerkt.

Technische keuring Vianen door bouwkundig expert

Over het vakmanschap van onze experts hoeft u zich geen zorgen te maken. Al onze bouwkundige experts beschikken over meerdere jaren aan werkervaring. Hierdoor weten zij precies waar op moet worden gelet en met welke zaken rekening moet worden gehouden. De technische keuring van uw aanstaande woning in Vianen wordt dus perfect uitgevoerd.

De voordelen van Regiokeuring

Een bouwkundige keuring laten uitvoeren heeft meerdere voordelen als je deze door ons laat uitvoeren!

1. Verbeteren onderhandelingspositie

Door de opgedane kennis tijdens een bouwkundige keuring heeft u als koper een betere onderhandelingspositie ten opzichte van de verkoper. U weet immers alles over de bouwkundige staat van de woning.

2. Voorkomen miskoop

Dankzij de technische keuring weet u precies wat er mankeert aan het pand. U komt na het tekenen van het contract niet voor nare verrassingen te staan. Dit is natuurlijk wel zo fijn, zowel voor uw gemoedsrust als uw portemonnee.

3. Ervaren experts

Al onze experts hebben veel werkervaring en zij weten precies waar op moet worden gelet én voeren de keuring zo goed mogelijk uit.

4. Duidelijk rapport

De bevindingen van de bouwkundige expert worden verwerkt in het bouwkundige rapport. In het rapport wordt alles aan de hand van een fotoreportage toegelicht. Ook wordt er een kostenraming gemaakt. Vakjargon wordt vermeden, hierdoor is het rapport voor iedereen duidelijk.

5. Ook handig bij verkoop woning

Wilt u uw woning verkopen? Ook dan kan het verstandig zijn om de bouwkundige staat van uw woning te laten onderzoeken. Zo kunt u aan eventuele geïnteresseerden laten zien of er wat mis is met uw woning. Ook kunt u aan de hand van het rapport de kopers verzekeren dat er niks aan de woning mankeert.

Kosten bouwkundige keuring Vianen bij regiokeuring

De kosten van een bouwkundige keuring in Vianen liggen niet vast. De prijs is afhankelijk van meerdere factoren. Wilt u precies weten hoeveel het gaat kosten? Vergeet dan niet om vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Kosten aftrekbaar

Wanneer de technische keuring verplicht is om een hypotheek te verkrijgen, dan kun je de kosten van de keuring aftrekken van je belastbaar inkomen. Dankzij deze regeling kost de keuring uiteindelijk een stuk minder.

Combinatiekorting mogelijk

We zien vaak dat mensen zowel een bouwkundige keuring als een taxatie willen. Als u deze beide door Regiokeuring laat uitvoeren komt u in aanmerking voor onze combinatiekorting. Dit houdt u dat als de technische keuring én de taxatie door ons laat uitvoeren u een stuk minder hoeft te betalen.

Neem contact met ons op

Het kan natuurlijk dat u nog steeds een aantal vragen heeft. Daarom zijn wij doordeweeks tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar. Wij geven graag antwoord op al uw vragen en bespreken de mogelijkheden met u. Zo weet u precies waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten. Heeft u geen tijd om te bellen? Dan zijn wij ook goed te bereiken via de mail. Daarnaast kunt u ook uw telefoonnummer hier op onze website achterlaten. Dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.